20. listopada 2020.
GLAS OTOKA OSTALI

Brod ‘Postira’ nije isplovio zbog tehničkoga kvara, no kasnije je uklonjen

Brod Jadrolinija
Foto: Vedran Morin (brod Tijat)

U redakciju nam je stigla informacija čitatelja da su otočna skupina Elafiti bez brodske veze već drugi dan, te da sumnja da je brod “Postira”, koji redovito održava liniju 807, u kvaru.

“U isto vrijeme Hanibal Lucić stoji vezan u Gružu. Danas je petak, bunaca je, jugo je proslo jučer popodne, a Jadrolinija se nije udostojila poslati Hanibala da napravi liniju u 6 sa Šipana. Ljudi s Elafita ne mogu na posao, doktoru, obavit posao u Dbk , đaci u školu, ribari na placu itd,” skrenuo nam je pozornost čitatelj portala Glas otoka.

Kako nam zatim otkriva Jadrolinija, brodska linija Šipan – Lopud – Koločep – Dubrovnik je u prekidu zbog tehničkog problema na brodu “Postira” koji je ustanovljen jutros, 16. listopada, neposredno prije prvog planiranog polaska prema redu plovidbe.

“S obzirom na nepredvidivost ovakve situacije, obavijest o prekidu linije objavljena je na web stranici Jadrolinije odmah po uočavanju tehničkog problema. Jadrolinija je, prema koncesijskim ugovorima s Agencijom za obalni linijski pomorski promet, dužna u slučaju nemogućnosti održavanja linije osigurati zamjenski brod u roku od 24 sata. Imajući na umu važnost povezanosti otočana s kopnom, Jadrolinija je osigurala dolazak broda Europa na Koločep u 10:00 sati te nesmetan nastavak plovidbe prema plovidbenom redu. Trajekt Hanibal Lucić je od 08:30 sati preuzeo vezu s otocima Šipan i Lopud”, navodi se u odgovoru Jadrolinije.

Nadalje, kako nam je rečeno, u trenutku uočavanja tehničkih problema, trajekt Hanibal Lucić je bio u Dubrovniku jer je njegovo prvo putovanje prema redu plovidbe predviđeno u 08:30 sati, pa zbog toga i nemogućnosti predviđanja kvara na brodu Postira, Hanibal Lucić nije mogao u 06:00 sati preuzeti liniju Postire.

“Ispričavamo se putnicima na neugodnostima koje su imali zbog prekida plovidbe”, poruka je Jadrolinije.

NADOPUNA:

U međuvremenu iz agencije u Dubrovniku doznajemo da “Postira” nastavlja plovidbu od 14 sati pa dalje prema redovitom rasporedu, te da je kvar otklonjen.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)