26. listopada 2020.
COVID19

Istarski stožer civilne zaštite objavio mjere za okupljanja i ugostitelje na području županije

Ilustracija: Pixabay

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je novu Odluku o ugostiteljstvu i okupljanjima, koju potpisuje načelnik Stožera, Dino Kozlevac v.r.

Odluku prenosimo u nastavku, u cijelosti.

1.) S obzirom na izrazito nepovoljnu epidemiološku situaciju u okruženju, te povoljnu situaciju na području Istarske županije koju se želi očuvati, donesena je odluka kojom se organizatori društvenih okupljanja, bez iznimke obvezuju da najkasnije 5 dana prije planiranog okupljanja putem elektroničke pošte Županijskog centra 112pazin112@civilna-zastita.hr ili Stožera civilne zaštite Istarske županije stozercz@istra-istria.hr – zatraže suglasnost za održavanje okupljanja. Županijski stožer će za društvena okupljanja na razini gradova i općina, zahtjeve upućivati na suglasnost gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite. Stožeri civilne zaštite odgovore na zatraženu suglasnost donosit će u roku od 48 sati.

2.) Radi dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženih osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije, te imajući u vidu da su se građani u proteklom razdoblju pridržavali mjera Stožera, donijeta je odluka da gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije nisu u obavezi nošenja zaštitnih maski. Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u trgovačkim centrima, i gosti i zaposlenici obavezni su nositi zaštitne maske. Odluka se donosi na rok od 15 dana.

Prijedlog odluke pod točkom 2. upućen je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, te se očekuje donošenje iste tijekom sutrašnjeg dana.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)