20. listopada 2020.
COVID19 POLITIKA

Zbog velikog broja novozaraženih, premijer poslao posebnu poruku mladima

PRess (Vlada RH)

U posljednja 24 sata zabilježeno je 748 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3210. Među njima je 441 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata, a od posljedica koronavirusa preminule su 4 osobe.

Rekordan dan po broju oboljelih komentirao je uvodno na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković, javlja N1.

“Danas imamo 748 oboljelih. Riječ je o širem trendu prisutnom i u susjedstvu, Europi i svijetu. Pandemija se kako smo i pretpostavljali s hladnijim vremenom i širi. Danas broj zaraženih premašuje 38 milijuna, a to je za dva milijuna više nego prošlog tjedna”, dodao je.

Pozvao je građane na odgovorno ponašanje.

“Posebna poruka mladima – svjesni smo da pandemija narušava vaš društveni život, navike… no unatoč tome smatramo da je upravo od mladih bitno poštovati mjere da tako štite svoj ukućane. Hrabrost nije u kršenju mjera već je hrabrost žrtvovati dio svog komoditeta za zaštitu drugih”, poručio je Plenković.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)