20. listopada 2020.
GLAS OTOKA OSTALI PROMO

Brod ‘Postira’ će nesmetano pristajati za rivu i održavati liniju Dubrovnik – Koločep

PRess vizuali

Nakon što je potpisan Ugovor o izvođenju radova na Rekonstrukciji rive u luci Donje Čelo na otoku Koločepu između Županijske lučke uprave Dubrovnik i predstavnika izvođača Texo molior d.o.o. radovi su krenuli svojim tokom.

PRess vizuali

“Brod Postira koji spaja otok Koločep s kopnom će i dalje nesmetano držati liniju Dubrovnik – Koločep. Naime, izvođač radova Texo molior d.o.o. će u svakom trenutku tijekom radova na rekonstrukciji rive osigurati Postiri nesmetano pristajanje na rivu u naselju Donje čelo kako bi žitelji Koločepa tijekom radova imali komunikaciju s Dubrovnikom”, izjavio je ravnatelj Županijske luče uprave Dubrovnik, Željko Dadić.

PRess vizuali

Završetkom projekta postiže se viša razina sigurnosti prometnog sustava, veća ekonomska i energetska učinkovitost, bolja povezanost, veća mobilnost putnika i tereta te smanjenje prometnih gužvi u sezoni, što za konačni rezultat ima pružanje bolje usluge građanima i veću kvalitetu života za stanovnike Koločepa. Također se otvara mogućnost uvođenja dodatne trajektne linije.

Sredstva za realizaciju projekta Županijska lučka uprava Dubrovnik preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u visokom je stupnju osigurala iz europskog Kohezijskog fonda, čiji doprinos iznosi 20.179.870,31 kuna ili 85 % ukupnog iznosa potrebnog za provedbu. dok je ostatak od 15 % sufinanciran iz Državnog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je 29.943.717,83 kuna.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)