PRess vizuali
GLAS OTOKA OSTALI PROMO

Brod ‘Postira’ će nesmetano pristajati za rivu i održavati liniju Dubrovnik – Koločep

Nakon što je potpisan Ugovor o izvođenju radova na Rekonstrukciji rive u luci Donje Čelo na otoku Koločepu između Županijske lučke uprave Dubrovnik i predstavnika izvođača Texo molior d.o.o. radovi su krenuli svojim tokom.

PRess vizuali

“Brod Postira koji spaja otok Koločep s kopnom će i dalje nesmetano držati liniju Dubrovnik – Koločep. Naime, izvođač radova Texo molior d.o.o. će u svakom trenutku tijekom radova na rekonstrukciji rive osigurati Postiri nesmetano pristajanje na rivu u naselju Donje čelo kako bi žitelji Koločepa tijekom radova imali komunikaciju s Dubrovnikom”, izjavio je ravnatelj Županijske luče uprave Dubrovnik, Željko Dadić.

PRess vizuali

Završetkom projekta postiže se viša razina sigurnosti prometnog sustava, veća ekonomska i energetska učinkovitost, bolja povezanost, veća mobilnost putnika i tereta te smanjenje prometnih gužvi u sezoni, što za konačni rezultat ima pružanje bolje usluge građanima i veću kvalitetu života za stanovnike Koločepa. Također se otvara mogućnost uvođenja dodatne trajektne linije.

Sredstva za realizaciju projekta Županijska lučka uprava Dubrovnik preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u visokom je stupnju osigurala iz europskog Kohezijskog fonda, čiji doprinos iznosi 20.179.870,31 kuna ili 85 % ukupnog iznosa potrebnog za provedbu. dok je ostatak od 15 % sufinanciran iz Državnog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je 29.943.717,83 kuna.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Napreduje rekonstrukcija rive Donje Čelo na Kalamoti

Glas otoka

Osigurano 400 tisuća kuna za obnovu Doma kulture na Kalamoti

Glas otoka

Sufinancirat će se sanitetski prijevoz na Mljetu i liječnik medicine na Koločepu

Glas otoka