26. listopada 2020.
POLITIKA

Peđa Grbin: Bez jakog SDP-a Hrvatska nikad nije mogla ići naprijed

Foto: Ivana Vranješ

SDP je u subotu 10. listopada u zagrebačkom Hotelu Westin održao konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora stranke.

Za predsjednicu Glavnog odbora SDP-a jednoglasno je izabrana Marija Lugarić, a za potpredsjednike gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i gradonačelnik trogira Ante Bilić. Članovi SDP-a su za glavnog tajnika stranke izabrali Vedrana Babića, za poslovnog direktora stranke Igora Cigulu, za šefa Poslovnog odbora Borisa Lalovca te za predsjednika Statutarne komisije Miju Kladovića.

Sjednica je protekla mirno i u dobroj atmosferi. Na početku je novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin čestitao onima koji su ušli u tijela stranke.

“Na izborima koje smo proveli SDP je pokazao da smo tu, da nas još ima i da u našoj kampanji možemo stvoriti ideje, prijedloge, sugestije i vizije koji će ne samo našu stranku nego što je daleko važnije državu gurati naprijed“, izjavio je Grbin.

Naglasio je da danas SDP završava svoj izborni ciklus izborom glavnog tajnika stranke, predsjednika Glavnog odbora i poslovnog direktora stranke.

“Zaokružit ćemo strukturu koja će voditi stranku u naredne četiri godine. Ono što je važnije od završetka tog izbornog ciklusa, počet ćemo se konkretno, javno i žestoko baviti onime što od nas očekuju ne samo naši članovi, nego simpatizeri i građani u Hrvatskoj“, najavio je Grbin.

Dodao je da bez jakog SDP-a Hrvatska nikad nije mogla ići naprijed, a tako će biti, kaže, i u budućnosti.

“Jaki SDP je SDP koji govori o onome što su otvorena i ključna pitanja u društvu”, poručio je Grbin.

Govoreći o današnjoj situaciji u Hrvatskoj, naglasio je da je govor mržnje u porastu, ekonomska nejednakost raste, očekuje nas val ovršnih postupaka koji će ponovo blokirati stotine tisuća građana.

“Zemlja se nalazi u ekonomskoj krizi, a Vlada je povjerila Stožeru da umjesto nje donosi odluke kako će građanima oduzeti slobode i prava. Upravo u takvom trenutku jaki SDP,  koji govori o konkretnim stvarima i problemima, nešto je što je društvu važnije nego ikad prije”, smatra Grbin.

Naglasio je da su taj jaki SDP svi njegovi zastupnici, članovi Glavnog odbora, predsjedništva i drugih tijela stranke. Grbin je poručio da će SDP biti stranka koja će se boriti za ekonomsku jednakost, za pravedno društvo, za uništenje korupcije, za ekonomsku i svaku drugu solidarnost.

Budućnost SDP-a kao jake stranke za portal Glas otoka komentirao je član SDP-a Novog Vinodolskog i predsjednik Kluba vijećnika SDP-PGS u gradskom vijeću, Saša Đujić.

“Izborom Peđe Grbina za predsjednika SDP-a u stranci će doći do potrebne stabilizacije, krećemo konačno u konsolidaciju stranke da bi vratili povjerenje građana i da bi SDP postao pobjednička stranka. Grbin je bio moj izbor, od početka sam ga javno podržavao. Da ne vjerujem u njega to ne bih učinio”, rekao je za portal Glas otoka Đujić.

Dodao je da su nepodržavanje Grbina samo početničke greške pojedinih kolega, ali na današnjoj sjednici će se preći preko toga i konačno će moći početi raditi na dobrobit građana Hrvatske.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)