Pixabay
FOTOGLAS IZBOR UREDNIKA

Putujuća izložba fotografija ‘Život jadranskih dubina’ za učenike od 5. do 8. razreda

U organizaciji udruge Argonauta kao nositelja projekta “Plava Eko-patrola” te Lokalne akcijske grupe “More 249” i drugih partnera na projektu, u okviru “Pilot provedbe edukacijskog programa Plave Eko-patrole” u školskoj godini 2020./2021., organizirana je provedba osme edukativne radionice naziva “Putujuća izložba: Život jadranskih dubina” za učenike od 5. do 8. razreda u formi koja se razlikuje od prethodnih radionica, a obilježit će je izložba fotografija naziva “Život jadranskih dubina” koju su organizirali udruga Argonauta i Ronilački klub Sveti Roko, a koja je bila postavljena u galeriji Knjižnice “Juraj Šižgorić” u Šibeniku od 22. rujna 2020. do 3. listopada 2020. godine.

Izložba nakon predstavljanja u knjižnici cirkulira u svim osnovnim školama uključenim u provedbu projekta i to prema sljedećem rasporedu:


*Od 12. listopada do 16. listopada 2020. godine: tjedan u kojem će se provesti sedma edukativna radionica Zar je more kiselo?

S obzirom na situaciju s COVID-19, lokalni koordinatori su s ravnateljem/icom škole usmenim putem u tjednu koji je prethodio prvoj izložbi, dogovorili postavljanje izložbe. Lokalna koordinatorica Osnovne škole Pirovac preuzela je izložbu (fotografije) od voditeljice projekta, a nakon čega će lokalni koordinatori jedni drugima prenositi izložbu. Zadatak djece-patrolaša bit će da pogledaju interaktivnu izložbu fotografija “Život jadranskih dubina”, istraže neku njima zanimljivu morsku vrstu te je nakon toga nacrtaju/oslikaju/naprave pomoću kolaž papira (i slično), napišu kratak opis ili naprave QR kod koji bi vodio na sam opis/zanimljiv video o istraženoj morskoj vrsti. Na taj će način njihovi radovi zauzeti mjesto originalne postave kada ista “otputuje” u iduću školu prema gore navedenom rasporedu.

Samim time originalna izložba bit će vidljiva svim učenicima pojedine osnovne škole, a novonastala izložba zaživjet će u školskom prostoru i time nadomjestiti ciljeve koji su bili definirani nagradnim izletom na Kornate, a koji se poradi situacije s COVID-19 i mjera propisanih od strane nadležnih institucija, nije ostvario.

Na dan postavljanja izložbe učeničkih radova, djeca-patrolaši bit će obučeni u majice Plave Eko-patrole te će tako imati osjećaj pripadnosti jednoj grupi koja se silom prilika udaljila, ali i povećati vidljivost i zainteresiranost ostalih učenika i zaposlenika osnovnih škola za očuvanje prirode koja nas okružuje.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Održana razmjena mladih ‘Say NO to plastic future’

Glas otoka

‘Zajedno za čišći Jadran’: Akcije čišćenja podmorja kod Paškog mosta i otoka Krapnja, Korčule te Rijeke i Dubrovnika

Glas otoka

VIDEO Održana završna konferencija projekta Plava Eko-patrola

Glas otoka