Foto: wmo
FOTOGLAS IZBOR UREDNIKA

WMO KALENDAR 2021. Među kandidatima Sandro Puncet i Maja Kraljik

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) otvorila je natječaj za kalendar 2021. godine, a među prijavljenim autorima su Maja Kraljik iz Umaga i Sandro Puncet iz Malog Lošinja, nagrađivani hrvatski fotografi i sudački žiri na fotonatječajima koje organizira portal Glas otoka.

Natječaj za odabir fotografija za kalendar 2021. godine objavljen je na Facebooku te je prijavljeno 1100 radova iz cijeloga svijeta. WMO je organizirao natječaj povodom svoje 70. godišnjice, a tema ovogodišnjeg natječaja jest ”Ocean, naša klima i vrijeme”, što je bila i tema Svjetskog meteorološkog dana koji se obilježava 23. ožujka, javlja Riportal navodeći da se osim Sandra i Maje prijavilo još šestero autora iz Hrvatske.

Kako se navodi na Facebook stranici WMO, glasovanje je otvoreno do 31. listopada. Konačnu odluku o odabiru 13 najboljih donijet će žiri koji se sastoji od brojnih stručnjaka i fotografa, meteorologa i znanstvenika.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Svjetski meteorološki dan ‘Ocean, naša klima i vrijeme’

Glas otoka

VIDEO Brodovi Jadrolinije točno u 12:19 sati oglasili sirene povodom Dana žalosti

Glas otoka

Sandro Puncet ponovno na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

Glas otoka