20. listopada 2020.
PROMO SVJETLOPIS

SLOBODNA TEMA U tijeku je novi fotonatječaj regionalnog portala Glas otoka

Ilustracija: Pixabay
U tijeku je sedmi po redu fotografski natječaj u organizaciji portala Glas otoka otvoren do 15. listopada. Radosni smo s ishodom posljednjega na koji je pristiglo čak 140 fotografija, što za relativno mladi portal puno znači.

Nakon što su ranije održani redom “Advent na otoku”, Maškarani tanac”, “Festival proljeća”, “Priča moga otoka”, “Sreća je na otoku” i “Volim to plavo more”, ovoga puta autorima ostavljamo slobodu pri izboru motiva. Svaki autor ima pravo sudjelovati s dvije fotografije minimalne rezolucije 2 MB, koje prijavljujete putem adrese e-pošte “glasotoka@gmail.com“. Pri slanju svakako ih naslovite i ne zaboravite se potpisati, pogotovo u slučaju kada se na fotografijama nalaze djeca kako bi time dobili vašu privolu za objavom. Sudjelovanjem u natječajima pristajete da se vaše ime koristi prilikom potpisivanja fotografija, objave najboljih deset i konačnog poretka. Naši nagrađivani suci Maja Kraljik i Sandro Puncet svakako će se prilikom ocjenjivanja voditi motivima koji se vežu za otoke, ali jednako tako i kompozicijom, pravilom trećine i naravno oštrinom.

Trenutni ukupni poredak:

1. Aleksandar Tomulić 58 bodova,
2. Jadranka Mamić 43 boda
4. Đoko Glušica 33,
5. Marinela Vištica Ćepulo 32,
6. Ivana Skoblar 30…

Podsjećamo, pobjedničke će krasiti kalendar za 2021. godinu, a također će ući u izbor za najbolju godišnju fotografiju. Naravno, tu su i zahvalnice za sudionike te priznanja za one najbolje i najuspješnije. Dakle, uzmite svoje fotoaparate, mobitele ili dron u ruke i uslikajte pobjedničku. Sve dosadašnje natječaje i sustav bodovanja pogledajte u rubrici Svjetlopis.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)