20. listopada 2020.
SVJETLOPIS

Putujuća izložba ‘Volim svoju županiju’ i u Gospiću

Foto: Danijel Hromin

U petak, 2. listopada, u Pučkom otvorenom učilištu “dr. Ante Starčević” u Gospiću (Dr. Franje Tuđmana 5), u 14 sati će se otvoriti putujuća izložba “Volim svoju županiju”.

Izložba najboljih fotografija “Volim svoju županiju” petu godinu zaredom krenula je na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednome mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe naše. Nakon otvorenja u Šibeniku i gostovanja u Zadru, domaćin izložbe je i Ličko-senjska županija.

U predvorju Pučkog otvorenog učilišta bit će postavljeni najbolji radovi pristigli na ovogodišnji natječaj na koji je, pandemiji usprkos, prijavljeno gotovo 3000 fotografija. Digitalnu izložbu možete pogledati putem poveznice.

Podsjetimo, natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je četveročlani stručni žiri na čijem je čelu i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Morana Kiš iz Međimurske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko- podravske županije i Nikša Miletić iz Dubrovačko-neretvanske županije.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)