28. studenoga 2020.
Foto: SDP Hrvatske
POLITIKA

U drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a Peđa Grbin i Željko Kolar

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina u nedjelju 27. rujna na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a u Zagrebu je objavio rezultate unutarstranačkih izbora.

Prema do sada obrađenih 98,60 posto glasova, u drugi krug unutarstranačkih izbora idu Peđa Grbin sa 40,67 posto glasova i Željko Kolar sa 26,29 posto glasova. Na prvi krug unutarstranačkih izbora koji su održani 26. rujna izašlo je 86 posto članova SDP-a, od ukupno 11.800. Drugi krug će se održati 3. listopada.

Komadina je izvjestio i o rezultatiima drugih kandidata za predsjednika SDP-a. U prvom krugu unutarstranačkih izbora Marino Percan je osvojio 51 glas odnosno 0,58 posto, Mirela Ahmetović je osvojila 1289 glasova ili 14,61 posto, Ranko Ostojić 1529 glasova ili 17,33 posto.

U Predsjedništvo stranke su izabrani Ranko Ostojić, Sabina Glasovac, Siniša Hajdaš-Dončić i Biljana Borzan.

Komadina je rekao da ukoliko je bilo nepravilnosti na biračkim mjestima one ne utječu na rezultata, a njih bude i na državnim izborima.

Na upit novinara komentirao je instalaciju petokrake u Rijeci te napad na autora te instalacije.

“Naprijed se ne može ići gledajući unazad i u prošlost, ali iz prošlosti moramo učiti”, rekao je
Komadina pozivajući se na latinsku izreku. Naglasio je da je Rijeka kao i cijela Hrvatska sazdana na
antifašizmu.

“Svaka umjetnička instalacija je i provokacija. Važno je da su većina naših građana antifašisti i da je sloboda izražavanja. Petokraka je 1941. i 1945. bila pozitivna, a 1991. negativna”, zaključio je Komadina.

Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)