28. listopada 2020.
GLAS OTOKA OSTALI

Svjetski dan hodanja Murterani će obilježiti raznim aktivnostima

U Prezentacijskom i informacijskom centru u Betini su se na informativnom sastanku okupili predstavnici organizatora akcije “Svjetski dan hodanja: otok Murter” koja će se održati u nedjelju, 4. listopada 2020.

Predvođeni inicijatorima, udrugom “Prijatelji Europe Općina Tisno”, okupljeni su se usuglasili oko detalja akcije koja je dio globalnog događanja Svjetski dan hodanja – 24 sata oko planete pokrenutog od strane neprofitne organizacije TAFISA. Cilj akcije je bavljenjem odabranom tjelesnom aktivnošću (hodanjem, trčanjem, bicikliranjem, itd.) na jedan dan ujediniti ljude diljem svijeta temeljem vjerovanja kako je upravo to rješenje ka suzbijanju globalne pandemije koja utječe na svakodnevni život sviju.

Kako bi osigurali da se zainteresirani ujedine kroz sportske aktivnosti, a pri tome izbjegnu okupljanja u većim skupinama ljudi, organizatori su osmislili više zasebnih tematskih tura kroz sva četiri mjesta otoka Murtera i njihove okolice koje će biti dostupne i prije samog 4. listopada proširujući tako akciju na čitav vikend.

Cilj je također da ova inicijativa bude polazište ka budućem razvoju aktivnog turizma otoka i van turističke sezone. Osim na informacijskim punktovima u svima mjestima, detalji o turama će se moći preuzeti i na službenim kanalima (web stranicama i društvenim mrežama) organizatora i partnerskih organizacija tijekom sljedećeg tjedna.

Organizatori događanja:

Udruga “Prijatelji Europe Općina Tisno”, Općina Tisno, Turistička zajednica općine Tisno, Turistička zajednica mjesta Jezera, Turistička zajednica mjesta Betina, Turistička zajednica općine Murter-Kornati, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, Prezentacijski i informacijski centar Betina, Savjet mladih Općine Tisno, Muzej betinske drvene brodogradnje, Udruga “Argonauta”.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)