26. listopada 2020.
HRVATSKA

Pokrenuta inicijativa ‘Zagrlimo starije pjesmom’

Fotografija: Pixabay

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pozvalo je klape i vokalno-instrumentalne sastave u Hrvatskoj da se uključe u inicijativu “Zagrlimo starije pjesmom” i svojim glazbenim umijećem pomognu starijim osobama u prevladavanju usamljenosti i izoliranosti pojačanih pandemijom COVID-19, objavila je IKA.

Prigoda za održavanje inicijative Međunarodni je dan starijih osoba koji se obilježava 1. listopada 2020. S obzirom da se radi o četvrtku, radnom danu, klape i vokalno instrumentalni sastavi svoj “glazbeni zagrljaj” odnosno „glazbenu čestitku“ korisnicima ustanova za starije, nemoćne i umiruće uputit će vikend prije (25. ili 26. rujna) ili eventualno vikend poslije (3. ili 4. listopada).

Pozivu se odazvala đakovačka Ženska vokalna skupina “Đakovčanke”, koja će u nedjelju, 27. rujna u 16 sati izvesti nekoliko pjesama ispred Svećeničkog doma u Đakovu, a u 16.30 ispred đakovačkog Doma za starije i nemoćne osobe.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)