28. listopada 2020.
COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježeno je 212 novih slučajeva infekcije koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1333. Među njima je 271 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 25 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

14.405 osoba se oporavilo, od toga 102 u protekla 24 sata. Dosad je nažalost preminulo 269 osoba.

Do danas je ukupno testirano 289.024 osoba, od toga 4575 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9257 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 323 uzoraka briseva (185 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 6 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 76 osoba.

Primorsko-goranska županija

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, u posljednja 24 sata na području Županije zaraza koronavirusom utvrđena je kod 8 osoba. Četiri osobe su iz doma u Delnicama, što je sada njihov ukupan broj zaraženih povisilo na 65. Jedan je korisnik zbog pogoršanja simptoma prebačen u bolnicu. Ukupno je sada u KBC-u hospitalizirano 6 osoba.

Ostali novozaraženi su kontakti prethodno zaraženih osoba. Jedna osoba je učiteljica iz Ravne Gore pa jedan razred, zbog prevencije, ide u samoizolaciju, a jedna osoba je korisnica jednog malog doma za starije u Rijeci, što se upravo epidemiološki istražuje.

Danas je 5 ozdravljenih osoba i 445 osoba u samoizolaciji.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata četiri (4) su novooboljele osobe od COVID-19. Po dvije oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca. Ukupno je oboljelo 167 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 48 aktivnih slučaja, 117 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

Trenutno aktivni slučaji po gradovima i općinama:

1. Otočac – 16
2. Gospić – 24
3. Plitvička jezera – 3
4. Perušić – 3
5. Novalja – 1
6. Vrhovine – 1

U protekla 24 h testirano je 46 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 230 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije tri su nova slučaja zaraze koronavirusom. Kod novozaraženih osoba riječ je o obiteljskim kontaktima. Dvoje novooboljelih je iz općine Preko, a jedna osoba je iz Benkovca. U samoizolaciji je 275 osoba, nadzor je istekao za njih 7383, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 163 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 16 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je jedan na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana preminuo je jedan pacijent koji je bio na COVID odjelu, a riječ je o starijem muškarcu (1929. godište) koji je bio kronični bolesnik.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od COVID-19 infekcije; dvije mlađe osobe s prebivalištem u Kninu i jedna osoba koja trenutno boravi na području Vodica, a prebivalište joj je izvan RH.

Trenutno je 19 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovan je 147 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 93 osobe.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 530 obrađenih testova danas je 36 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 16, Imotskog 2, Kaštela 2, Omiša 3, Sinja 4, Solina 2, Vrgorca 1, Dicma 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane i Ciste Provo 1 osoba.

Od 36 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1041 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 33 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri muške i dvije ženske osobe iz Dubrovnika (za njih pet je utvrđena epidemiološka veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Slivna (utvrđena ep. veza), jednoj muškoj osobi iz Metkoivća (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata preminula je jedna ženska osoba iz Konavala (1955. godište). Izliječeno je osam osoba – tri iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 765 uzoraka. U samoizolaciji je 347 osoba, a u posljednja 24 sata nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)