Foto: Glas otoka
GLAS OTOKA OSTALI

Doznajemo kada će se postaviti ponton u Donjem Čelu na Koločepu

Nakon što je Glas otoka objavio ekskluzivne podmorske fotografije koje prikazuju da brod iz flote Jadrolinije “Postira”, koji plovi na liniji Dubrovnik – Koločep (Kalamota), od morskog dna na pristanu na rekonstruiranoj rivi u Gornjem Čelu dijeli tek 15-ak cm po slobodnoj procjeni, pojavio se problem i postavilo pitanje nastavka povezivosti otočana s kopnom, s obzirom da je u tijeku rekonstrukcija i proširenje rive u Donjem Čelu, naselju koje jedno drugo dijeli 15-ak minuta hoda.

Naknadno smo nakon pobune otočana objavili saznanje da će se problem riješiti postavljanjem pontona u Donjem Čelu, pa smo nastavno na to zatražili od Županijske lučke uprave Dubrovnik konkretne informacije i vrijeme postavljanja.

“Vjerujemo da će se ponton postaviti kroz cca 30-ak dana, trenutno se radi projekt sidrenja. Batimetrija akvatorija je napravljena te će se po potrebi izjaružati dio ukoliko se utvrdi da je potrebno, budući da smo od Jadrolinije zatražili specifikaciju broda Postira”, rekao nam je ravnatelj ŽLU Dubrovnik, Željko Dadić.

Zatim smo prema Gradu Dubrovniku poslali upit vezan za odvoz komunalnog otpada s Kalamote, pa smo u odgovoru upućeni prema Mjesnom odboru Koločep i Čistoći Dubrovnik, odakle nismo do trenutka objave ovoga teksta dobili odgovore. Također očekujemo od Jadrolinije da nam dostavi odgovor vezano za specifikacije broda “Postira”. Kako neslužbeno doznajemo, nacrti su izgubljeni za vrijeme Domovinskog rata, stoga su članovi posade broda ponudili suradnju ŽLU Dubrovnik po pitanju sidrenja, a hoće li informaciju o izgubljenim nacrtima demantirati službena Jadrolinija vidjet ćemo.

Glas otoka u ekskluzivnom je posjedu nacrta lokacije postavljanja pontona. Prema ovom prikazu, iskrcaj i ukrcaj putnika i tereta išao bi s prove, što bi pak moglo biti malo nezgodno s obzirom na specifičnu visinu prove na brodu Postira.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Napreduje rekonstrukcija rive Donje Čelo na Kalamoti

Glas otoka

Brod ‘Postira’ nije isplovio zbog tehničkoga kvara, no kasnije je uklonjen

Glas otoka

Elafiti dobivaju novi brod, ‘Postira’ odlazi u mirovinu

Glas otoka