26. listopada 2020.
COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1226. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

14.303 osoba se oporavilo, od toga 192 u protekla 24 sata. Dosad je preminulo 266 osoba.

Do danas je ukupno testirano 284.449 osoba, od toga 5414 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8898 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 230 uzoraka briseva (128 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 6 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 74 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 45 novozaraženih, od kojih je 31 osoba iz Doma za starije u Delnicama. Ukupno (jučer i danas) je iz tog doma 59 zaraženih osoba. Pet osoba iz doma je trenutno hospitalizirano u KBC-u.

Ostalih 14 oboljelih kontakti su ranije zaraženih. Dvije su osobe umrle, a četiri ih je ozdravilo.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su novooboljele osobe od COVID-19. Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca i bliski su kontakti ranije potvrđenih oboljelih osoba. Ukupno su oboljele 163 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 53 aktivnih slučaja, 108 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

Trenutno aktivni slučaji po gradovima i općinama:

1. Otočac – 18
2. Gospić – 25
3. Plitvička jezera – 3
4. Perušić – 4
5. Senj -1
6. Novalja – 1
7. Vrhovine – 1

U protekla 24 h testirano je 38 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 254 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 6 je novooboljelih osoba od koronavirusa. I danas među novooboljelima imamo jednu ukrajinsku državljanku koja će izolaciju provesti na području Zadarske županije. Ostali novozaraženi, 3 ženske i 2 muške osobe su sa područja Grada Zadra (2), Galovca (1), Pakoštana (1) i Poličnika (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 157 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 298 stanovnika, a istekao je za njih 7370. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 17 bolesnika oboljelih od COVID-a 19 od kojih je jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe oboljele su od COVID-19 infekcije; jedna s prebivalištem u Šibeniku, te dvije osobe koje borave na području Grada Šibenika, a prebivalište im je drugdje. Oboljela je i jedna osoba s prebivalištem u Drnišu koja dulje vrijeme boravi u Splitu, gdje je i bila izložena zarazi.

Trenutno je 15 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovan je 141 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 94 osobe. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 473 obrađena testa danas je 39 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 19, Dugog Rata 2, Hvara 1, Kaštela 3, Podbablja 1, Makarske 3, Podstrane 2, Sinja 2, Solnia 3, Trilja 1 i Trogira 2 osobe.

Od 39 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1054 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 45 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna muška osoba stara 70 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (za jednu mušku osobu je utvrđena epidemiološka veza), jednoj ženskoj osobi iz Stona i Opuzena te jednoj ženskoj osobi iz Metkovića (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je osam osoba – tri iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na podmručju naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirana su 13 574 uzorka.

U samoizolaciji je 380 osoba, a u posljednja 24 nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)