PRess
POLITIKA

Predstavnici HGSS-a s ministricom turizma i sporta razgovarali o sigurnosti turista u Hrvatskoj

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac sastala se u četvrtak 24. rujna s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), s kojima je razgovarala o aktivnostima koje se provode s ciljem održavanja sigurnosti, između ostalog, i brojnih turista koji borave u Hrvatskoj.

“Sigurnost je danas jedan od ključnih faktora kod odabira destinacije za odmor. Veliku ulogu u ostvarenim rezultatima i pozicioniranju Hrvatske kao sigurne destinacije ima Hrvatska gorska služba spašavanja, koja uz redovne aktivnosti svake godine odradi veliki broj akcija spašavanja, posebice tijekom ljetnih mjeseci”, istaknula je ministrica prilikom sastanka.

Naime, 2003. godine Ministarstvo turizma i sporta potpisalo je s Hrvatskom gorskom službom spašavanja Sporazum o dugoročnoj suradnji i provedbi programa unapređenja sigurnosti turista građana, te aktivnosti zaštite i spašavanja na nepristupačnim prostorima izvan gradova i javnih prometnica. Slijedom navedenog sporazuma, 2011. godine se prvi puta između Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske gorske službe spašavanja sklopio Ugovor o izravnoj dodjeli o sufinanciranju aktivnosti Programa unapređenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica.

Osim toga, Ministarstvo turizma i sporta od 2015. godine na godišnjoj osnovi sklapa i Ugovor o izravnoj dodjeli o sufinanciranju aktivnosti na projektima razvoja aktivnog turizma za ESI fondove. Hrvatska gorska služba spašavanja kontinuirano osim svojih redovnih aktivnosti provodi i aktivnosti usmjerene na jačanje pustolovnog turizma u Hrvatskoj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Ministarstvo turizma i sporta razvija jedinstveni pilot projekt pametnog turizma

Glas otoka

Ministarstvo turizma kampu ‘Leso’ poništilo rješenje o kategorizaciji

Vedran Morin

Donesena tri pravilnika koja bi, prema najavama Ministarstva turizma, trebala rasteretiti turistički sustav

Glas otoka