28. listopada 2020.
COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Getty Images

U protekla 24 sata zabilježena su 232 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1200. Među njima je 266 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

14.111 osoba se oporavilo, od toga 296 u protekla 24 sata. Dosad je preminula 261 osoba. Do danas je ukupno testirano 279.035 osoba, od toga 5351 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 9329 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 341 uzoraka briseva (188 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak i povratak iz Bosne i Hercegovine. Za drugu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.

Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 9 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji 36 je novozaraženih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.

Ostali pozitivni, njih osmero, kontakti su ranije zaraženih osoba.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od COVID-19. Oboljela osoba je s područja Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Ukupno je oboljela 161 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 54 aktivnih slučaja, 105 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.
Trenutno aktivni slučaji po gradovima i općinama:

1. Otočac – 20
2. Gospić – 24
3. Plitvička jezera – 3
4. Perušić – 4
5. Senj -1
6. Novalja – 1
7. Vrhovine – 1

U protekla 24 h testirano je 13 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 249 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 5 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novozaraženima je jedna ukrajinska državljanka koja će izolaciju provesti na području Grada Zadra, 3 su osobe sa područja Grada Zadra i jedna sa područja općine Sv.Filip i Jakov. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 204 osobe, aktivni nadzor provodi se nad 387 osoba, a istekao je za njih 7350.

Trenutačno je na području Zadarske županije koronavirusom zaraženo 186 stanovnika, 99 muških i 87 ženskih osoba.

Na svim COVID odjelima U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 bolesnika oboljelih od COVID-a 19 od kojih je jedan na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije četiri osobe oboljele su od COVID-19 infekcije; tri s prebivalištem u Kninu i jedna s prebivalištem na području Općine Promina. Trenutno je 17 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 110 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 101 osoba.Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 41 novooboljela osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Od novooboljelih njih je 19 iz Splita, petero iz Klisa, po troje iz Imotskog, Sinja i Solina, po dvoje iz Kaštela i Makarske te po jedna novozaražena osoba iz Omiša, Podstrane, Trogira i Vrlike.

Među 41 novooboljelom osobom njih 16 kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (imaju utvrđenu epidemiološku vezu), dvije muške osobe iz Ploča (za jednu utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Konavala (ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj osobi iz Orebića te jednoj muškoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 16 osoba: devet iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, Opuzena i Župe dubrovačke te jedna iz Dubrovačkog primorja. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 18 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru dvije osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 485 uzoraka.

U samoizolaciji je 378 osoba, a u posljednja 24 nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)