26. listopada 2020.
POLITIKA

Kreće se u realizaciju uređenja pješačke površine Lučica – most Čiovo

Uz potporu Splitsko-dalmatinske županije, Grad Trogir kreće u realizaciju projekta Uređenja pješačke površine Lučica – most Čiovo – zapadni dio u sklopu kojega će se urediti cesta i parking na nasipu Brigi, od crkve do sportske lučice s kompletnom infrastrukturom, priopćeno je iz Ureda župana, a investicija je ukupne vrijednosti četiri milijuna kuna.

Sporazumom o sufinanciranju kojeg su potpisali splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i trogirski gradonačelnik Ante Bilić osigurano je izvođenje radova na prvoj fazi projekta u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, koju Splitsko-dalmatinska županija sufinancira s 500.000,00 kuna.

Kako je istaknuto prigodom potpisivanja sporazuma, ovaj projekt predstavlja nastavak uređenja cjelokupnog pojasa Brigi Lokvice u sklopu kojega su u prvoj fazi obuhvaćeni radovi na izgradnji ceste na nasipu Brigi Lokvice, odnosno pristupa sportsko rekreacijskim sadržajima i franjevačkom samostanu.

Cjelokupnim projektom obuhvaćeno je uređenje uređenja ceste i parkinga na nasipu Brigi, od Crkve do sportske lučice s kompletnom infrastrukturom.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)