Foto: PRess (edubrovnik.org)
GLAS OTOKA KORČULA

Potpisan 10 milijuna kuna vrijedan ugovor za rekonstrukciju lukobrana Puntin u Korčuli

U ponedjeljak je u Korčuli potpisan Ugovor o izvođenju radova na “Rekonstrukciji lukobrana Puntin – luka Korčula” vrijednosti 10,5 milijuna kuna. Ugovor je potpisao ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i predstavnik izvođača radova tvrtke Pomgrad Inženjering d.o.o.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, pročelnik UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris te drugi predstavnici otočkih općina.

Foto: PRess (edubrovnik.org)

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana Puntin uslijedio je proces izrade natječajne dokumentacije te procedura odabira izvođača radova.

Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” uključuje poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te uključuje radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula te redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.519.750,00 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Kohezijskog fonda 85%, što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15% je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Objavljena zajednička Specifikacija za zaštitu zemljopisnog podrijetla naziva Lumblija

Glas otoka

Otvoren je natječaj za izbor komunikativnog slogana destinacije otoka Korčule

Glas otoka

Potpisan sporazum o udruživanju turističkih zajednica s Korčule

Glas otoka