28. listopada 2020.
COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom SARS-CoV-2, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2002. Među njima je 297 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

Oporavilo se 12.737 osoba, od toga 201 u protekla 24 sata. Dosad su od posljedica koronavirusa nažalost preminule 253 osobe. Do danas su ukupno testirane 262.132 osobe, od toga 3268 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9159 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 49 uzoraka briseva (18 za administrativne potrebe) na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 25 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 94 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji dvije su novozaražene osobe koje su se zarazile od članova obitelji ili se radi o povezanosti s poznatim izvorom zaraze.

U samoizolaciji je jedan razred obrtničke škole u Opatiji. Naime, jedna se učenica zarazila unutar obitelji te je bila u kontaktu s učenicima svoga razreda. Epidemiolozi su, zbog prevencije, učenike stavili u samoizolaciju, izvijestio je županijski stožer.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su novooboljele osobe od COVID-19. Oboljele osobe su s područja Grada Gospića te Općine Perušić U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 146 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 45 aktivnih slučaja, 99 osoba je izliječeno te dvije osobe preminule.

Trenutno aktivni slučaji po gradovima i općinama:

1. Otočac – 18
2. Gospić – 15
3. Plitvička jezera – 3
4. Perušić – 5
5. Senj -2
6. Brinje – 1
7. Vrhovine – 1

U protekla 24 h testirano je 12 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 247 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 6 je novooboljelih osoba od koronavirusa, 4 muške i 2 ženske osobe. Novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra (3), Benkovca(1), Poličnika (1) i Sukošana (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 115 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 457 osoba, a istekao je za njih 7266. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 20 bolesnika od kojih je 1 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oboljele su dvije mlađe osobe s prebivalištem u našoj županiji, a kojima je boravište u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su i epidemiološki obrađene. Trenutno su 33 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. Tri osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovano je 10 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 165 osoba.
Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 122 obrađena testa danas su dvije novozaražene osobe pozitivne na COVID infekciju, po jedna iz Otoka i Solina, izvijestio je županijski Stožer.

Dubrovačko-neretvanska:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze COVID-19 infekcijom. Izliječeno je 13 osoba – sedam iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Konavala i Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 022 uzorka. U samoizolaciji se nalazi 478 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)