26. listopada 2020.
IZBOR UREDNIKA KRATKE VIJESTI SVJETLOPIS

VOLIM TO PLAVO MORE U konkurenciji 140 fotografija pobjednički zasjala ‘Lanterna Mulo’

Lanterna Mulo / Krešo Goleš

Glas otoka konačno je izašao s dugo očekivanim rezultatima fotografskog natječaja “Volim to plavo more” kojega smo zaključili 01. rujna.

Fenomenalan odaziv od 140 prijavljenih radova značajno je otežao konkurenciju i sucima zadao težak posao u odluci konačnog pobjednika. No, svakako k tome treba naglasiti da je konačna odluka donesena jednoglasno te su istaknuti i nagrađivani fotografi Maja Kraljik i Sandro Puncet odabrali fotografiju Kreše Goleša “Lanterna Mulo” za najbolju. Drugoplasirani je, također jednoglasno, Aleksandar Tomulić s fotografijom “Laganini” pa su ove dvije fotografije osigurale svoje mjesto na godišnjem kalendaru za 2021. godinu. Osim njih tamo će se pronaći “Igra mora i svjetla na pržini” Nebojše Jeričevića i Kristijan Maleš s fotografijom “Croatia” kao urednikov izbor.

Konačnom bodovanju se pristupilo na sljedeći način: Pristigla fotografija sama po sebi donosi 1 bod, prvo mjesto dodatnih 17 bodova, drugo mjesto 14, treće i četvrto mjesto 11 bodova, peto i šesto mjesto 9, sedmo i osmo mjesto 6 bodova i deveto te deseto 3 boda, dok je izbor urednika vrjednovan s jednim bodom, odnosno dva za pobjedničku.

Poredak:

1. Krešo Goleš – “Lanterna Mulo” (18 bodova)
2. Aleksandar Tomulić – “Laganini” (15 bodova)
3. Stanislav Juretić (12 bodova)
4. Stefano Bianchi (12 bodova)
5. Aleksandar Tomulić (10 bodova)
6. Frano Jerkan (10 bodova)
7. Goran Grudić (7 bodova)
8. Branko Balaško (7 bodova)
9. Nives Borčić (4 boda)
10. Ema Mihaliček (4 boda)
11. Stanislav Juretić (2 boda)
12. Senad Memčić (2 boda)
13. Joško Jaman (2 boda)
14. Renato Katanec (2 boda)

 

Izbor urednika:

1. Nebojša Jeričević (3 boda)
2. Kristijan Maleš (3 boda)
3. Nina Felicijan (2 boda)
4. Goran Kovačić (2 boda)
5. Martina Horvat (2 boda)
6. Milena Radić (2 boda)
7. Ivana Skoblar (2 boda)
8. Ante Roca (2 boda)
9. Ljiljana Dorčić (2 boda)
10. Goran Grudić (2 boda)
11. Jadranka Herak (2 boda)
12. Đoko Glušica (2 boda)
13. Ida Đurkić (2 boda)
14. Sara Smoljanović (2 boda)

 

Ukupni poredak:

1. Aleksandar Tomulić 58 bodova,
2. Jadranka Mamić 43 boda
4. Đoko Glušica 33,
5. Marinela Vištica Ćepulo 32,
6. Ivana Skoblar 30…

Prijave na sljedeći foto natječaj u organizaciji portala Glas otoka otvorene su paralelno s objavom ovih rezultata, a svoje radove šaljite nam na adresu e-pošte glasotoka@gmail.com. Tema je ovaj put slobodna, jedina dva uvjeta su da je fotografija nastala u 2020. na otoku. Fotografije primamo do 15. listopada, nakon čega će uslijediti natječaj s temom jeseni. Ne zaboravite potpisati poslane radove, prigodno ih nazvati, a sudjelovanjem na svakome od natječaja pristajete da se vaše ime i prezime koristi u srvhu autorskih označavanja radova te objave konačnih rezultata. Kod prijave na natječaj vodite se odgovarajućom rezolucijom (min. 2 MB), pravilnom kompozicijom, kreativnošću, pravilom trećine i kvalitetom fotografije jer će se po tome odlučivati pobjednik slobodne teme. Podsjećamo da se na kraju godine od strane čitatelja bira najbolja od najboljih, a pobjedničke će krasiti kalendar za 2021. te će se najuspješnijima dodijeliti priznanja i zahvalnice za svakog od sudionika natječaja.

Svima se i ovaj puta iskreno zahvaljujemo na sudjelovanju, posebno Sandru i Maji na izdvojenom vremenu. Galeriju fotografija s natječaja “Volim to plavo more ” pogledajte na našoj Facebook stranici.

Čak 140 fotografija prijavljeno je na fotografski natječaj "Volim to plavo more" u organizaciji portala Glas otoka! Sve…

Gepostet von Glas otoka am Samstag, 19. September 2020

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)