28. listopada 2020.
HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri

Istarska županija i ove godine, peti put za redom, organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Ovime se domicilnom stanovništvu, ali i turistima nastoji skrenuti pozornost na niz sadržaja i atrakcija, odnosno na turističku ponudu u Istri, a Dan turizma se održava pod geslom “Turizam i ruralni razvoj”.

Kako je istaknula pročelnica Upravnog odijela za turizam Istarske županija, Nada Prodan Mraković, Svjetski dan turizma u Istri obilježit će se u subotu, 26. i nedjelju, 27. rujna od 10 -18 sati, na 63 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno.

“Time našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, a čime ujedno jačamo promociju Istre. Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima”, ističe Prodan-Mraković.

U skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, ovom dvodnevnom manifestacijom Istarska županija želi ukazati na lokalne proizvode, ponudu i usluge te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima. Samim time, poticanjem potrošnje daje se doprinos očuvanju radnih mjesta, te potiče održivi i odgovorni razvoj turizma.

Svi zainteresirani mogu na mrežnim stranicama istra.hr/svjetskidanturizma2020 pregledati i rezervirati ponuđene sadržaje, te direktno od organizatora dobiti potrebne informacije. Upiti i rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja, a osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama i objavljivat će se najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma 2020. godine u Istri, koje se mogu komentirati, ”lajkati” i gdje se mogu dijeliti svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake #svjetskidanturizma2020, #WTD2020 i #budimoodgovorni.

Posebno se skreće pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera socijalne distance koje preporučuje Stožer civilne zaštite Istarske županije, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja turističkih usluga.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)