COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježeno je 280 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2103. Među njima su 293 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 20 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

Oporavilo se 11.690, a dosad je nažalost preminulo 236 osoba. Do danas je ukupno testirano 236.938 osoba, od toga 6353 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8505 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 236 uzoraka briseva (106 za administrativne potrebe) na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 46 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 288 osoba.

Primorsko-goranska županija

Prema danas pristiglim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ na području Županije 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od tog broja njih šest kontakti su prethodno zaraženih osoba, dvoje su povezani sa već poznatim žarištima, a za preostalo troje epidemiolozi utvrđuju izvor i kontakte. Dobra je vijest da je 16 osoba ozdravilo.

Trenutno je na području PGŽ 98 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji su 302 osobe.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata pet (5) je novooboljelih osobe od COVID-19. 3 oboljele osobe su s područja grada Otočca te 2 s područja grada Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 116 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 48 aktivnih slučaja, 67 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama:

1. Otočac – 29
2. Novalja – 5
3. Gospić – 4
4. Senj – 3
5. Brinje – 3
6. Perušić – 2
7. Udbina – 2

U protekla 24 h testirano je 49 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 158 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupnog broja 7 je ženskih i 4 muške osobe sa područja Grada Zadra (4), Pakoštana (2), Poličnika (3), Sukošana (1) i Vira (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 240 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 531 osoba, a završio je za njih 7126.

Na današnji dan u našoj je županiji  189 oboljelih osoba. U općoj bolnici Zadar  na svim COVID odjelima hospitalizirano je  14 bolesnika, a od toga su  na respiratoru 2 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šest osoba oboljelo je od COVID- 19 infekcije; dvije osobe s prebivalištem u Kninu i tri osobe s prebivalištem u Drnišu. Također, u Drnišu boravi i jedna novooboljela osoba kojoj je prebivalište na području druge županije.

Trenutno je 41 aktivan slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se pet osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovana su 83 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 265 osoba. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 679 obrađenih testova danas je 71 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju, i to iz Splita 32, Dugopolja 2, Imotskog 1, Kaštela 2, Lovreća 1, Makarske 1, Marine 1, Omiša 3,  Otoka 1, Segeta 1, Selca 2, Sinja 11, Solina 7, Supetra 5 i Trilja 1 osoba.

Od 71 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 29 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1258 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 55 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina. Preminula osoba je uz ostale komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 15 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Radi se o 6 osoba iz Dubrovnika – tri muške i tri ženske osobe, od čega 2 muške i 3 ženske imaju utvrđenu epidemiološku vezu. Zaražene su i 3 osobe iz Metkovića (1 muška osoba i 2 ženske osobe, od kojih jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu) te 1 muška osoba iz Korčule, za koju je epidemiološka obrada u tijeku. Također, zaraženo je i 5 osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije, a trenutno se nalaze na području Dubrovnika.

Preminula je jedna osoba (1958. god.) iz Dubrovnika.

Izliječene su 23 osobe; 17 iz Dubrovnika, 3 iz Metkovića, 2 iz Župe dubrovačke i 1 iz Slivnog. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru 3 osobe. Od početka pandemije analizirana su 12 333 uzorka.

U posljednja 24 sata utvrđena su 2 kršenja mjere samoizolacije, a od početka pandemije utvrđena su ukupno 74 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Slične objave

Upute Crvenoga križa za rizične skupine građana, pozivaju se volonteri da daju svoj doprinos

Glas otoka

Gradska uprava Grada Raba racionalno snizila plaće zbog koronavirusa

Glas otoka

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj!

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.