POLITIKA

Selak-Raspudić: Ustavni sud je potvrdio da je parapolitičko tijelo

Foto: Ivana Vranješ

Saborska zastupnica Marija Selak-Raspudić u utorak 15. rujna na konferenciji za novinare komentirala je konačnu odluku Ustavnog suda da su sve zakonske izmjene i pojedinačne mjere Nacionalnog stižera civilne zaštite RH vezano za sprječavanje širenja Covid-19 u skladu s Ustavom osim rada trgovina nedjeljom. Naglasila je kako Most nezavisnih lista smatra da treba preispitati rad Ustavnog suda radi takve odluke.

“Ustavni sud je ovim potvrdio sumnje koje su odavno prisutne da je riječ o parapolitičkom tijelu. Nitko nije očekivao niti drugačiju odluku. Za razliku od prijašnjih odluka koje je javnost preispitivala ovdje se direktno tiče ugroze našeg zdravlja“, izjavila je Selak-Raspudić. Naglasila je da na ovakav način politiziranje zdravlja građana može imati puno ozbiljnije posljedice.

Kako je rekla, ono što je osobito simptomatično je činjenica da od prigovora koji su podneseni Ustavnom sudu dio prigovora odnosi na to da su izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti donesene na način da one vrijede i retroaktivno.

“Ako što je neuobičajeno, doneseni zakon koji vrijedi retroaktivno time priznajete da u trenutku kad ste provodili mjere one nisu imale dovoljno zakonsko uporište. Sami sebi su na neki način skočili u usta i pokazali da cijelo vrijeme Stožer nije imao legitimitet, što onda građane stavlja pred pitanje kako postupiti prema mjerama koje su ih koštale jako puno“, zaključila je Selak-Raspudić.

Ivana Vranješ

Slične objave

U školama u kojima je PGŽ osnivač maske ne nosi 76% učenika

Glas otoka

Andrej Plenković: Povećanje mirovina od 10 posto do kraja mandata

Glas otoka

PGŽ izdvaja sredstva za infrastrukturne i socijalne programe općinama i gradovima

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.