COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: Pixabay

U protekla 24 sata zabilježen je 151 novi slučaj zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2107. Među njima je 299 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

11.412 osoba se oporavila, a dosad je preminulo 230 osoba. Do danas je ukupno testirano 230.585 osoba, od toga 5571 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8598 osoba

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 464 uzoraka briseva (293 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna.  Jedna osoba dolazi iz mjera samoizolacije, a kod druge osobe radi se o uvezenom slučaju (boravak na svadbi u kontinentalnoj Hrvatskoj).

Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 50 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 331 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji, u posljednja 24 sata, kod 4 osobe potvrđena je zaraza koronavirusom, dok je 7 osoba ozdravilo, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Od novih Covid pozitivnih slučajeva tri su kontakti ranije zaraženih osoba.

U PGŽ su trenutno 103 aktivna slučaja, a 343 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna (1) je  novooboljela osobe od COVID-19. Oboljela osobe su s područja grada Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe. Ukupno je oboljelo 111 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 43 aktivna slučaja, 67 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama:

  1. Otočac – 26
  2. Novalja – 5
  3. Senj – 3
  4. Brinje – 3
  5. Perušić – 2
  6. Udbina – 2
  7. Gospić – 2

U protekla 24 h testirano je 46 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 158 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 5 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima 4 je ženskih i 1 muška osoba,  po dvije novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra  i Općine Poličnik, a jedna sa područja Općine Posedarje. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 150 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji je 559 osoba, a nadzor je istekao za njih 7049.

U Općoj bolnici  Zadar ukupno je hospitalizirano 12  bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih je troje na COVID JIL-u na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije osobe, s prebivalištem u Kninu, oboljele su od COVID-19 infekcije. Trenutno su 52 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se četiri osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovana su 304 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 258 osoba. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 838 obrađenih testova danas su 53 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, i to iz Splita 23, Brela 1, Imotskog 2, Kaštela 2, Muća 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Sinja 9, Solina 8, Trilja 1 i Trogira 3 osobe.  Od 53 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 21 osoba je kontakt prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1191 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 65 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 8 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 4 osobe iz Dubrovnika (3 muške i 1 ženska osoba, s utvrđenom epidemiološkom vezom), 1 ženskoj osobi iz Župe dubrovačke i 1 muškoj osobi iz Metkovića, također s utvrđenom epidemiološkom vezom te po 1 osobi iz Konavala i Slivnog, a za koje je epidemiološka obrada još u tijeku.

Izliječene su 23 osobe: 16 iz Dubrovnika, 4 iz Metkovića, po 1 osoba iz Dubrovačkog primorja i Stona, kao i 1 osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru 4 osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 139 uzoraka.

U samoizolaciji je 555 osoba, a u posljednja 24 sata nisu utvrđena kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 72 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Slične objave

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Glas otoka

Grad Rab zabranjuje rad ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti

Glas otoka

Strogo će se kažnjavati zadržavanje na javnim mjestima

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.