CRNA KRONIKA

Prevarena za više tisuća kuna nakon virtualnog upoznavanja

Ilustracija: Pixabay

Pulska je policija zaprimila prijavu 57-godišnje žene da je prevarena za više tisuća kuna.

Naime, žena je tijekom srpnja putem stranice za upoznavanje ostvarila kontakt s osobom koja joj se predstavila kao muškarac iz Sjedinjenih Američkih Država, a potom je na njegov nagovor tijekom srpnja i kolovoza nekoliko puta uplatila novac na različite račune. Kako je posumnjala da je prevarena, 57-godišnjakinja je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje.

Slične objave

Hvaranin zatečen sa 113 prstaca, protiv njega podnesena kaznena prijava

Glas otoka

Nad 19-godišnjakom podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja više od 2 kilograma amfetamina

Glas otoka

Rezultati lošinjske policije u 4-mjesečnom periodu suzbijanja ponude i potražnje droga

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.