GLAS OTOKA LOŠINJ SVJETLOPIS

Najpoznatiji hrvatski lovac na munje u jedinstvenoj misiji lova na tornada

PRess

Sandro Puncet iz Malog Lošinja jedan je od najistaknutijih fotografskih “lovaca” na munje, ako ne i najpoznatiji u Hrvatskoj. Svoju ljubav prema meteofotografiji oduvijek je želio ovjekovječiti “ulovom” tornada tamo gdje su oni najrasprostranjeniji – u Sjedinjenim Američkim Državama.

PRess

Kako bi ostvario svoje snove, Sandro je pokrenuo kampanju skupnog financiranja, tzv. crowdfunding na platformi GoGetFunding. Cilj projekta je skupiti 10.000 dolara po osobi, a kako ga od početka prati i uvelike podržava supruga, ukupan iznos koji je potreban skupiti je okvirno 20.000 dolara.

“Supruga je od početka sa mnom i osim potpore, najbolje je upoznata oko svih potrebnih radnji prilikom hvatanja munja”, rekao nam je Sandro i dodao kako su najveći troškovi organizirane ture od 4000 dolara plus avion s povratnom kartom 3000 dolara, viza te naravno smještaj i hrana, plus ostalo.

Odlazak u Ameriku, najvjerojatnije u Texas, planiran je u ožujku 2022. godine, a depozit je potrebno uplatiti u svibnju 2021. Sa Sandrom ćemo u narednim danima porazgovarati pobliže o ovoj temi, a Glas otoka svakako će ga pratiti u ostvarenju svojih snova i objavljivati ekskluzivne fotografije i snimke tornada uživo iz Texasa.

Podržite Sandra Punceta donacijom putem sljedeće poveznice, a dio fotografija iz bogate kolekcije pogledajte u galeriji.

Slične objave

Čista energija kao budućnost EU otoka: Unije među prvima do samoodrživosti

Glas otoka

496. KRČKI SAJAM Lovrečeva – najdugovječnija tradicijska manifestacija na sjevernom Jadranu

Glas otoka

U sigurnoj kući za kulturu ‘Uarti’ u Kalima ljeto još nije gotovo

Vedran Morin

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.