COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Ilustracija: airport-technology.com

U protekla 24 sata zabilježeno je 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2.220. Među njima je 310 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

11.151 osoba se oporavila, a dosad je preminulo 227 osoba. Do danas je ukupno testirano 225.014 osoba, od toga 3180 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8217 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 111 uzoraka briseva (72 za administrativne potrebe) na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječene su 3 osobe.

Trenutno je 52 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 378 osoba.

Primorsko-goranska županija:

U PGŽ danas je evidentirana 1 novozaražena osoba dok je njih 17 ozdravilo. Sveukupno 365 osoba trenutno se nalazi u samoizolaciji, a 106 je aktivnih slučajeva.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su  novooboljele osobe od COVID-19. Oboljele osobe su s područja grada Senja, a smještaj izolacije koriste na području Primorsko-goranske županije.

Ukupno je oboljelo 110 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 46 aktivnih slučaja, 63 osobe su izliječene te jedna osoba preminula.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama:

  1. Otočac – 30
  2. Novalja – 5
  3. Senj – 3
  4. Brinje – 3
  5. Perušić – 2
  6. Udbina – 2
  7. Gospić – 1

U protekla 24 h testirano je 20 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 138 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 5 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima 4 je ženskih i 1 muška osoba,  po dvije novozaražene osobe su sa područja Grada Zadra  i Općine Poličnik, a jedna sa područja Općine Posedarje. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 150 uzoraka, u izolaciji i samoizolaciji je 559 osoba, a nadzor je istekao za njih 7049.

U Općoj bolnici  Zadar ukupno je hospitalizirano 12  bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih je troje na COVID JIL-u na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije jedna je osoba oboljela od COVID-19 infekcije; radi se o osobi koja trenutno boravi u Kijevu, a prebivalište joj je u Splitu Trenutno je 50 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se pet osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovano je 5 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 298 osoba koje su kontakti već poznatih oboljelih osoba. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 165 obrađenih testova danas je 11 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 4, Hrvaca 1, Podstrane 1, Runovića 1, Sinja 1, Trogira 1 i Solina 2 osobe.

Od 11 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1180 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 65 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 muške osobe, jedna stara 70 godina i druga stara 85 godina. Preminula osoba stara 85 godina imala je prebivalište na području Šibensko-kninske županije. Uz ostale komorbiditete osobe su bile pozitivne i na covid infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi iz Dubrovnika s utvrđenom epidemiološkom vezom.

Izliječene su 23 osobe: 16 iz Dubrovnika, po 2 iz Vela Luke i Ploča te po jedna iz Metkovića i Konavala, kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. Preminule su 2 muške osobe starije dobi; jedan je iz Stona, a drugi nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus, od čega su na respiratoru 4 osobe. Od početka pandemije analizirano je 11 957 uzoraka. U samoizolaciji je 612 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđena su dva slučaja kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 72 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Slične objave

Koronavirus u Hrvatskoj – što znamo dosad

Glas otoka

Hrvatska zbog koronavirusa zatvara granicu s BiH

Glas otoka

U posljednja 24 sata zabilježeno je novih 357 slučajeva zaraze koronavirusom

Vedran Morin

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.