GLAS OTOKA IZBOR UREDNIKA VJERSKI KUTAK

Caritasova kuća za odmor primila 14 obitelji, Glas otoka i Plavi svijet donirali besplatno predavanje o dupinima

Foto: Urednik portala Glas otoka s gostima ispred Plavog svijeta

Unatoč izazovnoj godini, Caritas Biskupije Krk uspio je realizirati i projekt “Kuća za odmor” u Martinšćici na otoku Cresu.

Foto: PRess (Volonteri/CBK)

Projekt je to kojim se omogućuje primarno obiteljima s više djece i onima slabijeg imovinskog stanja besplatno ljetovanje u Caritasovoj kući koja prima obitelji već 15 godina. Kroz već uhodanu i dobru suradnja s Caritasom Đakovačko-osječke nadbiskupije većina obitelji dolazi s područja Slavonije. Ovoga ljeta kroz kuću je prošlo 14 obitelji, ukupno 78 osoba od čega je 52 djece, a ostvareno je 695 noćenja. Vrijedni volonteri Caritasa svake godine na početku i na kraju sezone urede i počiste kuću i okućnicu dok obitelji same ostavljaju uredno iza sebe za iduću obitelj. U projekt je uključen i župnik Martinšćice fra Tomislav Kero, kao produžena ruka biskupijskog Caritasa.

Foto: PRess (Volonteri/CBK)

Ove je godine obiteljima od strane portala Glas otoka donirano besplatno predavanje u Institutu Plavi svijet u Velom Lošinju, čemu su prisustvovale tri obitelji, njih 25, što je bila iznimna radost za njihovu brojnu djecu. I ovim putem navedeni Caritasi zahvaljuju župniku, volonterima, donatorima te svima koji su uključeni u ovaj projekt, na nesebičnoj ljubavi koju iskazuju prema onima koji nas trebaju. Različite su životne priče obitelji koje dolaze te nam je drago biti ruka podrške i omogućiti im nekoliko dana idile koju pruža kuća uz more u Martinšćici.

Zajedničkom akcijom, Institut Plavi svijet u Velom Lošinju ugostio tri velike obitelji s djecom

Slične objave

Redovi plovidbe za linije Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split i Split – Hvar

Glas otoka

Lokalnim poduzetnicima i poljoprivrednicima dodijeljeno 332 tisuće kuna poticaja

Vedran Morin

Zadarski župan obišao gradilišta na Ugljanu i Pašmanu

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.