GLAS OTOKA VJERSKI KUTAK

Caritasov projekt ‘Prijatelji s mora’ u živote donio uspomene za pamćenje

Foto: PRess (CBK)

Na zadovoljstvo svih, uspješno je završen sezonski projekt više Caritasa nazvan “Prijatelji s mora”, koji je ovoga ljeta djelovao u organizaciji Caritasa Biskupije Krk s partnerima Caritasom Sisačke biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Foto: PRess (CBK)

Naime, obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja bio je omogućen besplatan smještaj kod iznajmljivača privatnog smještaja, koji su nerijetko uz smještaj darovali obiteljima i koji obrok, slasticu te svoju pažnju i vrijeme što je rodilo obostranim zadovoljstvom i uspomenama za život. Uz donatore smještaja bilo je tu i različitih donatora usluga koji su omogućili obiteljima dodatni sadržaj, od toplih obroka i slastica u restoranu, predavanja, donacija hrane i putnih troškova do zabavnog sadržaja poput aquaparka i podmornice.

Ukupno 19 obitelji, 96 osoba od čega 61 dijete ostvarilo je 655 noćenja. Deset obitelji bilo je smješteno kod donatora smještaja na području otoka Krka i Paga te devet obitelji na prostoru župe Krk u Oazi Kraljice mira. Obitelji koje su bile, u dvije grupe po tjedan dana, u Oazi Kraljice mira imale su osiguran prijevoz, obroke i animatoricu, a uz kuharicu i voditeljicu, i župnik kao domaćin provodio je vrijeme s njima što je obiteljima i djeci posebno značilo.

Foto: PRess (CBK)

“Ovo je druga godina projekta koji ponovno opravdava svoje ime i pomaže u stvaranju novih prijateljstava i lijepih uspomena za život. Ljepote primorja, osunčane plaže i priroda, more i krajolik te prije svega dobri ljudi velikoga srca i toploga osmjeha ovim su obiteljima darovali zaista mnogo, a zahvalnost, susret, prijateljstvo i pokoji dar ono je što je i donatore obogatilo”, rekli su iz Caritasa Biskupije Krk.

Izvor posebne radosti upravo je i ovo recimo tako osuvremenjeno djelo milosrđa “putnika primiti” ponudivši mu krov nad glavom, ručak za stolom ili pak blizinu i suosjećanje. Gospodin nas uči da Bog ljubi vesela darivatelja i da Otac koji vidi u skrovitosti stostruko uzvraća pa u vjeri i duhu tih misli organizatori iz Caritasa u svoje, ali i ime primljenih obitelji najiskrenije zahvaljuju svim donatorima. Također je predviđeno, ukoliko prilike to dozvole, početkom listopada okupiti sve donatore kako bi se međusobno upoznali, izmjenili iskustva i s novim idejama krenuli u planiranje iduće sezone.

Vrijedi naglasiti, većina prijavljenih donatora smještaja bila je s otoka Krka, njih 14, zatim 5 s Paga te 2 s Cresa, od kojih je obitelj primilo njih 9 na Krku i 1 na Pagu. Donatora usluga kao što su restorani i obrti različitih uslužnih djelatnosti bilo je 9, a novčanih donacija bilo je 8 u vrijednosti od 4.400 kn, čime je obiteljima pokriven dio putnih troškova i prehrane.

Slične objave

Mjere Hrvatske biskupske konferencije za sprječavanje širenja virusa COVID19

Glas otoka

Online panel rasprava 'Rješenja su na otocima'

Glas otoka

Izložba ‘Zapisi iz unutrašnjega kamenoloma’ akademskoga kipara u Bolu na Braču

Vedran Morin

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.