COVID19

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Foto: stampar.hr

U protekla 24 sata zabilježeno je 165 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 2410. Među njima je 309 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta.

Izradio: Sandro Puncet

10.899 osoba se oporavilo, a dosad je nažalost preminulo 224 osoba. Do danas je ukupno testirano 221.834 osoba, od toga 5339 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8314 osoba.

IZVJEŠĆA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE S PODRUČJA JADRANSKE HRVATSKE

Istarska županija:

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 219 uzoraka briseva (96 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su potvrđene 2 novozaražene osobe. U oba slučaja radi se o osobi iz mjera samoizolacije, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Trenutno je 55 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 373 osoba.

Primorsko-goranska županija:

Na području Primorsko-goranske županije danas je 16 novozaraženih osoba koronavirusom i 9 ozdravljenih, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Za 10 zaraženih može se utvrditi povezanost s prethodno zaraženim osobama, a za preostalih šest epidemiolozi još utvrđuju izvor zaražavanja. Jučer je testirano više od 600 uzoraka.

Ukupno su u županiji 123 aktivna Covid 19 slučaja, a 379 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Oboljela osoba je s područja grada Otočca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe. Ukupno je oboljelo 108 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 48 aktivnih slučaja, 59 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 14 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 147 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima ranije oboljelih osoba. Osam novozaraženih izolaciju će provesti na području grada Zadra, a jedan u općini Zemunik Donji.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 240 uzoraka.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šesnaest je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije; 6 s područja grada Šibenika, 6 iz Knina; 2 iz Pirovca i 2 iz Drniša. Riječ je o osobama starije, srednje i mlađe životne dobi među kojima ima i djece, većina ih je kontakt poznate oboljele osobe. Pet osoba oboljelih od COVID-19 infekcije liječi se na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru. U posljednja 24 sata uzorkovano je 16 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 320 osoba koje su kontakti već poznatih oboljelih osoba. Potvrđen je po jedan slučaj oboljenja učenika u jednoj osnovnoj i jednoj srednjoj šibenskoj školi te jedan slučaj oboljenja učenika u jednoj kninskoj osnovnoj školi, zbog čega je 5 učenika šibenske osnovne škole, 17 učenika kninske osnovne škole i 25 učenika šibenske srednje škole u samoizolaciji. Od pojave epidemije u našoj županiji je oboljelo 506 osoba. Od reaktivacije epidemije u lipnju ove godine, prosječna dob oboljelih na razini županije je 39 godina, a 30% oboljelih su osobe između 20 i 29. godina.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 475 obrađenih testova danas je 21 novooboljela osoba pozitivna na covid infekciju i to iz Splita 8, Dugopolja 2, Kaštela 2, Klisa 1, Runovića 1, Sinja 5, Solina 1 i Trilja 1 osoba. Od 21 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 10 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1187 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 64 covid pozitivne osobe u KBC-u Split, dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su 2 osobe, ženska osoba stara 69 godina i muška osoba stara 79 godina. Preminula muška osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije. Uz ostale komorbiditete osobe su bile pozitivne i na covid infekciju.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Dubrovnika, jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke (za mušku osobu je utvrđena epidemiološka veza) te dvije ženske osobe iz Konavala (za jednu je utvrđena epidemiološka veza).

Izliječeno je deset osoba – pet iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, jedna iz Konavala te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus, od čega su tri osobe na respiratoru. Od početka pandemije analizirano je 11 888 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 684 osobe, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 70 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Slične objave

Izvještaji županijskih stožera o novozaraženima koronavirusom

Glas otoka

Bugarski tenisač koji je igrao na turniru u Zadru pozitivan na koronavirus, svi njegovi kontakti moraju u samoizolaciju

Glas otoka

Jadrolinija pozvala korisnike na održavanje distance od drugih putnika i kupnju karata online

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.