COVID19 POLITIKA

Fuchs: Mogućnost da nastava bez maski bude u epidemiološki povoljnim mjestima

Ilustracija: Pixabay

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, rekao je u subotu 12. rujna kako u slučaju epidemiološki stabilne situacije na lokalnoj razini, lokalni stožer može donijeti odluku da se na nastavi ne trebaju nositi maske.

“Imamo pritisak grupacije ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni ljudi se ne slažu s nošenjem maski na nastavi pa nalaze razne argumente”, rekao je Fuchs za Hrvatski radio.

Ustvrdio je i da je odluka o nošenju maski u određenim situacijama utemeljena na preporuci Svjetske zdravstvene organizacije.

“Ne možete nikada napraviti da svi budu zadovoljni. Mi idemo s pozicije da činimo kako nam stručnjaci, epidemiolozi sugeriraju. Ako je epidemiološka situacija u nekoj županiji ili gradu izrazito stabilna, lokalno se može donijeti odluka da djeca više ne trebaju nositi maske”, izjavio je Fuchs, te dodao da je napravljen fleksibilan model kako bi svi skupa mogli sudjelovati, te kako bi djeca čim više bila u školi i dobila nastavu uživo.

Fuchs je komentirao i prijedlog sindikata Preporod da se u nekim školama zbog vrućina i nošenja maski na nastavi školski sat skrati na 30 minuta.

“Sve dobre i pametne sugestije su dobrodošle. No želim upozoriti na jednu stvar, skraćenje sata za 5 minuta koji imamo u Zagrebu u konačnici znači da imamo 11 posto manje nastave kroz godinu”, poručio je ministar.

Slične objave

Stožeru civilne zaštite Grada Raba donirane zaštitne maske

Glas otoka

Maro Krstić: Zamjenski brod je više nego uvredljiva gesta prema otočanima

Glas otoka

Ravnatelji Županijskih lučkih uprava uplatili dio plaće za travanj na račun Crvenoga križa

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.