COVID19 HRVATSKA

U Zadru postavljena dva šatora HV-a u svrhu Covid ambulante

PRess

Pripadnici Hrvatske vojske postavili su u Zadru u petak, 11. rujna, dva šatora za zbrinjavanje oboljelih od COVID-a 19 koji zahtijevaju dnevnu obradu i skrb.

Dan ranije stigla su i 3 stambena kontejnera za smještaj medicinskog osoblja i opreme potrebne za skrb o oboljelima. Šatore i kontejnere zatražila je Opća bolnica Zadar u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije i posredstvom Ravnateljstva civilne zaštite jer Zadarska županija svakodnevno bilježi 15 do 20 slučajeva oboljelih od koronavirusa, a najveći problem ogleda se u činjenici što veliki broj zaraženih bolesnika zahtjeva bolničko liječenje.

“Prema najavama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom, što nas je među ostalim primoralo da se pripremamo na nadolazeće razdoblje“, istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina, dodavši kako je unatoč poduzetim mjerama i osiguranom prostoru za smještaj oboljelih od koronavirusa, zbog povećanog prijema bolesnika te nepredviđenih situacija smanjen raspoloživi broj stacionarnih kapaciteta bolnice.

Obzirom da su kapaciteti bolnice popunjeni i kako bi se mogli i dalje zbrinjavati bolesnici oboljeli od COVID-a 19, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske odobrilo je i postavilo dva šatora tipa “Aljaska“ kapaciteta po 10 kreveta, a Ravnateljstvo civilne zaštite 3 smještajna kontejnera.

Slične objave

U protekla 24 sata Hrvatska bilježi 130 novozaraženih koronavirusom, u bolnicama 117 osoba

Vedran Morin

PROVJERILI SMO Zaštitnih kirurških maskica više nema u prodaji

Vedran Morin

Mogućnost infekcije kućnih ljubimaca SARS-CoV-2 virusom

Glas otoka

Ostavite komentar

* Korištenjem ovoga obrasca pristajete na pohranu i rukovanje vašim podacima putem ove web stranice.