PRess (PGŽ)
HRVATSKA

Za pjesmu ‘Zavičaju, tebi’: Mia Negovetić u spotu utjelovila Anu Katarinu Frankopan

Na atraktivnim lokacijama frankopanskih kaštela, u okviru najvećeg kulturnog projekta Primorsko-goranske županije, Putovima Frankopana, snima se glazbeni videospot za svečanu županijsku pjesmu “Zavičaju, tebi”.

PRess

Za snimanje spota okupila se sjajna ekipa umjetnika iz PGŽ. Juraj Zigman je izradio prekrasne, Frankopanima motivirane kostime, Elvis Stanić zaslužan je za novu glazbenu obradu, dok pjesmu izvodi talentirana Mia Negovetić, koja je utjelovila lik Ane Katarine Frankopan. U spotu sudjeluje i student glume Petar Baljak kao Petar Zrinski, dok produkciju i režiju spota potpisuju mladi kreativci iz Kastva – LUMIERE produkcija kojeg čine redatelj Artem Dushkin i snimatelj Mateo Jurčić.

U snimanju sudjeluje i preko 40 kostimiranih statista iz srednjovjekovnih udruga koji ovih dana posjećuje najljepše lokacije povezane s Frankopanima. Za make-up brine se Iva Berišić, a frizerski salon Domino vodi računa da Mijine frizure budu u skladu s pet čudesnih kreacija Jurja Zigmana, izrađenima od materijala koji su inspirirani bogatom poviješću Frankopana. U snimanju sudjeluje i konjički klub “Vodičajna” – konji Sivi Sokol i Kika uz brigu Damira Maršanića i pomoćnice Veronike Lukač.

Dio glazbenoga spota koji će povezati bogatu prošlost knezova frankopanskih s ljepotama zeleno-plave županije već je snimljen ovih dana na lokacijama Kaštela Drivenik, Staroga grada Ledenice, Kaštela u Krku, Dvorca Stara Sušica, Manastira Gomirje i Dvorca Severin na Kupi te Dvorca Nova Kraljevica, a snimanje se nastavlja u Franjevačkom samostanu na Košljunu. Kroz ljubavnu priču Ane Katarine Frankopan govori se o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su svojom ženstvenošću, ljepotom, snagom, umom i umijećem značajno utjecale na živote svojih muževa, djece, pa i naroda.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

ZAVIČAJU, TEBI Premijerno prikazan spot za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije

Glas otoka