GLAS OTOKA KRK

‘Homo na jidra’: Program regate tradicijskih barki na jedra u Malinskoj na Krku

U Malinskoj se u subotu, 12. rujna od 10 do 20 sati, po drugi put održava smotra i regata tradicijskih barki “Homo na jidra” u sklopu europskog projekta Arca Adriatica ( Protection, promotion and touristic valorization of Adriatic maritime heritage) čiji je glavni cilj razvoj zajedničkog turističkog proizvoda, utemeljenog na načelima društvene i ekološke održivosti, koji istovremeno valorizira, čuva, štiti i  promiče bogatu pomorsku, ribarsku i brodograditeljsku baštinu.

Organizatori jedriličarske regate “Homo na jidra” su Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica, Općina Malinska-Dubašnica te Jedriličarski klub Malinska.

Pozivaju se ljubitelji mora i tradicijskih barki na jedra da budu dio druge po redu jedriličarske regate tradicijskih barki, te da u jednodnevnoj manifestaciji uživaju u eko-etno sajmu s domaćim proizvodima i rukotvorinama, izložbi starih fotografija Malinske uz prigodnu izložbu alata i drvene barke na malinskarskom trgu, te ljepoti drvenih barki na jedra koje vraćaju u prošlost.

Program regate:

10:00 – 12:00               

Izložba tradicijskih barki

12.00

Start regate (ispred luke u Malinskoj)

10:00 – 20:00

Sajam rukotvorina i autohtonih proizvoda

10:00 – 20:00

“Barke i život u vali”, izložba starih fotografija Malinske uz postav drvene barke i brodograditeljskog alata

17:00

Ograničeno vrijeme završetka regate

18:00 – 20:00

Promenadni nastup klape Tramuntana

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")