Foto: Vedran Morin
HRVATSKA

Za riječku regiju izdano crveno upozorenje zbog visokih temperatura

Najviša dnevna temepratura u većem dijelu Hrvatske će se kretati oko 35 stupnjeva, u Dalmaciji još i viša.

Izdana su upozorenja Meteoalarma, tako da će sunce i visoke temperature obilježiti subotu. Meteorolozi najavljuju da bi najviša dnevna temepratura mogla biti uglavnom do 35 °C, u Dalmaciji i malo viša, piše Dnevnik.hr.
Državni hidrometeorološki zavod upozorava da je za riječku regiju izdano crveno upozorenje zbog visokih i iznimno opasnih temperatura. Toplinski val mogao bi na tom području donijeti temperature više od 35 stupnjeva pa se upozoravaju građani da zaštite sebe, djecu i starije.
Narančasto upozorenje izdano je za zagrebačko i kninsko područje gdje bi najviša temperatura tijekom subote mogla dosegnuti 33 stupnja i više. Upozoravaju se građani da budu spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece.
Žuto upozorenje izdano je za područje gospićke, splitske i dubrovačke regije gdje bi maksimalne vrijednosti temperatura mogle biti 32 stupnja i više. Upozorava se na moguće zdravstvene rizike među osjetljivijom populacijom.
I sutra nas očekuje pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno će biti umjerene naoblake, a uglavnom u drugom dijelu dana u Istri i u Gorskom kotaru lokalno je moguć poneki pljusak. Vjetar većinom slab. Na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša uglavnom između 30 i 35 °C.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Stiže hladnije vrijeme, izdano upozorenje na hladne valove

Glas otoka

Crveno i narančasto upozorenje za područje Velebitskoga kanala, sjeverni Jadran i dio Dalmacije

Glas otoka

Nataša Strelec-Mahović: Na Cresu i Lošinju je u planu postavljanje 7 automatskih meteoroloških postaja

Vedran Morin