Foto: Vedran Morin (arhiva)
HRVATSKA

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 4 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 6 km.
Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 55+000 km između čvorova NOVIGRAD i BOSILJEVO I u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom. Kolona je vozila na autocesti A7 na graničnom prijelazu RUPA u smjeru Slovenije. Kolona vozila proteže se oko 1 km.
Zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Hrvatski autoklub poziva vozače na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.
Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjeverozapadu zemlje. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
A1 Zagreb-Split-Ploče:
pojačan promet u smjeru mora, osobito dionicom od naplate Lučko do tunela Sveti Rok
A3 Bregana-Lipovac:
zbog povećane gustoće prometa na A3 iz smjera čvorova Jankomir i Buzin u smjeru autoceste A1 promet se odvija usporeno s povremenim zastojima. Iz HAK-a mole korisnike za dodatan oprez i strpljenje.
do 10. kolovoza 2020. zatvoren je izlazni krak čvora Babina Greda (iz smjera Bregane, u smjeru NP Babina Greda) i ulazni krak istog čvora (iz smjera NP Babina Greda u smjeru Lipovca). Obilazak je preko čvorova Velika Kopanica i Županja.
A6 Rijeka-Zagreb:
kolona vozila čvoru Oštrovica, na izlazu za Crikvenicu i otok Krk oko 500 m. Iz HAK-a mole korisnike za dodatan oprez i strpljenje.
do 4.kolovoza 2020. god. zbog izvanrednog prijevoza između čvorova Delnice i Ravna Gora, u zoni tunela Vršek, povremeno će se zaustavljati promet u oba smjera između 00:00 sati i 04:00 sata, 2 (dva) puta u trajanju do 15 min.
Istarski ipsilon:
zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski Y.
u čvoru Rogovići za sav promet zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke;
za sav promet u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Pule te ulaz u smjeru tunela Učka,
od 28.07. do 01.09.2020. između čvorova Rogovići i Vranja vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Tijekom građevinskog miniranja kratkotrajno će se obustavljati promet. Za vrijeme radova između čvora Rogovići i čvora Vranja zabranjen je promet izvanrednih prijevoza širih od 3,00m.
na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 3,00 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).
Državna cesta DC1:

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Predstavljen projekt unaprjeđenja i snimanja tijeka vozačkih ispita

Glas otoka

Dani tehničke ispravnosti vozila od 23. do 28. studenoga

Glas otoka

HAK-ovi rezultati testa zimskih guma

Glas otoka