28. studenoga 2020.
POLITIKA

SDP se nije odazvao na poziv Andreja Plenkovića

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u utorak 14. srpnja je na konferenciji za novinare u središnjici stranke u Zagrebu komentirao poziv predstavnicima političkih stranaka koje su ušle u Hrvatski sabor da dođu na sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.
No oporba je odbila taj sastanak uz obrazloženje da nisu dobili službeni poziv od predsjednika Vlade.
“Informaciju o sastanku smo dobili od medija. Nismo dobili nikakav službeni poziv za sastanak u Vladu, dnevni red tog sastanka kao ni popis sudionika. Dobili smo usmeni poziv iz kabineta premijera Plenkovića i mislimo da poziv na bilateralni sastanak u ‘četiri oka’ prvenstveno nije transparentan, nije dobar i nismo se odazvali“, rekao je Vukas.
Dodao je kako prije svega SDP oporbena stranka nije u koaliciji sa HDZ-om i u stranci smatraju da se ne bi poslala dobra poruka odlaskom na sastanak.
Vukas je istaknuo kako bi se SDP odazvao sastanku da je to sastanak premijera Vlade s cijelokupnom oporbom ili s dijelom oporbe SDP-u ideološki prihvatljivih stranaka.
Na upit portala Glas otoka, Vukas je komentirao izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se tim sastankom želi otvoriti dijalog.
“SDP je u vrijeme koronakrize puno zakonskih prijedloga i inicijativa pokrenuo za spas gospodarstva i radnih mjesta kroz Hrvatski sabor. No vladajuća stranka je sve to odbila, prerano smo otišli u parlamentarne izbore, a epilog je trocifrena brojka novooboljelih od koronavirirusa i dvocifrena brojka pada gospodarskog rasta 11 posto. Da je bilo interesa mogli smo prije o svemu razgovarati, ali nije bilo. Sad imamo veliki broj oboljelih i pad gospodarstva“, izjavio je Vukas.
Poručio je da, kad se konstituira Hrvatski sabor i oformi nova Vlada SDP će uvijek pristati na razgovor u interesu onih stvari za koje se zalaže, a to je bolji životni standard hrvatskih građana.
Što se tiče unutarstranačkih izbora, Vukas je rekao da će se održati u rujnu jer je to realno prihvatljivo i svi kandidati će moći obići teren i predstaviti se građanima.
Ivana Vranješ

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, ili SMS na broj 091 619 7475, e-poštom glasotoka@gmail.com ili putem Facebook stranice i objavit ćemo)