COVID19 GLAS OTOKA PAG

Doznajemo kako zbog neodgovornih Grad Novalja ozbiljno razmatra uvođenje strožih mjera

U redakciju portala Glasotoka.hr pristigla je slikovna informacija nepoznatog autora na kojoj je jasno vidljivo kršenje epidemioloških mjera i zakonskih propisa u autobusu u većem obujmu na području otoka Paga, no ista ne otkriva i vrijeme kada je nastala pa stoga nemamo dovoljno elemenata za njezinu objavu.

Svejedno smo od Grada Novalje i stožera zatražili odgovor na takva ponašanja i eventualno poduzimanje konkretnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Ubrzo nam je stigao i odgovor gradonačelnika u kojemu ističe kako je Grad Novalja upravo zbog toga i uskratio izdavanje odobrenja za održavanje partija, festivala i koncerata na plaži Zrće jer, kako ističe, mladi partijaneri nisu savjesni i odgovorni gosti.
“Ako tome dodamo nasavjesno postupanje koncesionara koji u ovom slučaju ne poduzima dovoljno učinkovite mjere zaštite i isto tako nesavjesnog turističkog operatera, njemačku agenciju Chrystal koja dovodi mlade goste i ne brine dovoljno o njihovoj zaštiti, onda se sa ovakvim postupanjem dovodi u opasnost cijela destinacija u smislu mogućeg širenja virusa COVID-19. Ako državna tijela nadležna za kontrolu provođenja protuepidemijskih mjera ne budu postupali sukladno svojim ovlastima, Grad Novalja poduzet će puno konkretnije mjere u smislu sprječavanja ovakvih situacija. Nakon prijave ove situacije na službenim stranicama Grada, obavljen je službeni razgovor s koncesionarom javnog gradskog prijevoza s jasnim upozorenjima u slučaju nastavka ovakve prakse i ponavljanja kršenja protuepidemijskih mjera”, navodi se u odgovoru kojega potpisuje Ante Dabo.
Pokušali smo stupiti u kontakt s autoprijevoznikom kako bi dobili potvrdu da je riječ o njihovom propustu, no do trenutka pisanja ovog teksta bezuspješno. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje Marijan Šuljić nam je, pak, odgovorio da je s njihove strane uložen maksimalan trud da Novalja i otok Pag budu sigurni od prodora koronavirusa, te će nastojati i dalje postizati jednake rezultate. 

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Gradonačelnik Novalje opet bi tužio novinare, a ponovno proziva i optužuje HDZ-ovog Dabu

Vedran Morin

Ivan Dabo Đono (HDZ): ‘Vratit ćemo Novalji učinkovitost i dostojanstvo državne uprave’

Vedran Morin

Ivan Dabo Đono (HDZ): ‘Gradonačelnik obmanjuje učenike, djelatnike škole, roditelje i cjelokupnu javnost’

Vedran Morin