GLAS OTOKA KORČULA SLIDER

Na natječaj Marko Polo Festa stiglo 147 pjesama

Na ovogodišnji Natječaj XXV. Međunarodnog Marko Polo Festivala pjesme i vina Korčula 2020. godine prijavljeno je 147 pjesma, od kojih će 25 biti izvedeno na ovogodišnjem festivalu, a koji će se održati u gradu Korčuli pod strožim epideološkim kriterijima.
Festival se tradicionalno trebao održati na centralnom gradskom trgu ”Plokata”, ali zbog epidemije Covid-19 i sigurnosti naših građana izmješten je u dogovoru s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, gradom Korčulom i Stožerom Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u prostor ”Postranska Pijaca”, gdje će se održati bez publike, u prostoru koji je moguće u potpunosti kontrolirati.
”Žalimo što naš jubilej četvrtstoljetnog korčulanskog festivala moramo održati bez publike, ali isto tako izražavamo zadovoljstvo što našom organizacijom nećemo i ne želimo ugroziti ničiji život”, izjavio je direktor festivala, Ivan Šegedin.
Na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u, isključivo i samo će nastupati izvođači, autori i skladatelji iz Republike Hrvatske koji cijelu godinu pripremaju svoja djela, kako bi se predstavili i istakli svoj uradak putem festivala.
Obzirom da će događanja na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u popratiti mnoge ”radijske postaje”, a program će biti snimljen ”TV kolima”, ovim načinom će se omogućiti svim štovateljima pjesme, vina i korčulanskog festivala da poslušaju i pogledaju njegov ovogodišnji sadržaj. Tiskati će se nosači zvuka CD-i i ostali medijski materijali, kako bi ostavili trag i pamtili još jedno festivalsko izdanje u nemilim okolnostima.

Slične objave

Održana prezentacija Procjene rizika i ranjivosti na klimatske promjene za otok Korčulu

Glas otoka

Pojačani nadzor ulaska motornih vozila na prostor šetnice Rive lošinjskih kapetana

Glas otoka

Otkazane sve velike fešte na području Općine Preko

Glas otoka