GLAS OTOKA KRK

Izabrana su nova tijela TZO Omišalj i predstavljeni su turistički rezultati

Sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji je stupio na snagu 1. siječnja 2020. godine, pod predsjedanjem načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović i direktorice Turističke zajednice Općine Omišalj Andree Orlić Čutul, održana je izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Općine Omišalj u ponedjeljak 29. lipnja u prostoriji Vijećnice Općine Omišalj.
Na sjednici su izabrana nova tijela Zajednice u mandatnom razdoblju 2020. – 2024. godine. Razriješeni su dosadašnji te imenovani novi članovi Skupštine TZO Omišalj, priopćili su iz tog turističkog ureda. 

Foto: TZO Omišalj

Temeljem Statuta Turističke zajednice Općine Omišalj za članove Skupštine imenovani su predstavnici vodećih turističkih subjekata kao i predstavnici ostalih djelatnosti neposredno povezanih s turizmom. Predsjednik verifikacijske komisije, Dean Milohnić podnio je izvještaj po Poslovniku o radu Skupštine Turističke zajednice Općine Omišalj. Broj predstavnika članova Zajednice u Skupštini (dalje u tekstu: članovi Skupštine) određuje se razmjerno visini udjela pojedinog člana Zajednice u prihodu Zajednice, koji prihod čine uplaćena članarina i 25% boravišne pristojbe koji je taj član uplatio u godini koja prethodi godini u kojoj se provode izbori za Skupštinu, s time da jedan član Zajednice može imati maksimalno 40% predstavnika u Skupštini. Nakon obrazloženja, predsjednik Verifikacijske komisije pročitao je sva imena i prezimena novih članova Skupštine te je komisija utvrdila da je sve odrađeno u skladu s Poslovnikom. Jednoglasnom odlukom potvrđeni su svi članovi Skupštine. Načelnica Mirela Ahmetović poželila je novim članovima dobrodošlicu u radna tijela Turističke zajednice Općine Omišalj i izrazila uvjerenje u uspješnu suradnju u narednom razdoblju.
Na području općine Omišalj, u proteklom šestom mjesecu ostvareno je sveukupno 68.838 tisuća noćenja, što iznosi 42 posto od lanjskog turističkog prometa. Tijekom dva vikenda, u razdoblju od 19. do 22. lipnja i razdoblju od 26. do 29. lipnja u komercijalnom smještaju ostvareno je 8109 noćenja odnosno 7052 noćenja, što je 35% od ukupno ostvarenih noćenja u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima. Posljednjeg lipanjskog vikenda izrazito dobru popunjenost zabilježili su naši kampovi, čak 30 posto više noćenja u usporedbi s prošlom godinom.
Kampovi na području općine Omišalj godinama ulažu višemilijunska sredstva u podizanje kvalitete svoje turističke ponude pa su tako i početkom 2020. godine u kampu Njivice uložili 5,5 milijuna kuna u novi sanitarni čvor u kampu, a nastavlja se i projekt rekategorizacije kampa s dvije na četiri zvjezdice. U kampu Omišalj s novim ulaganjima krenuli su još jesenas, ulagalo se u dodatne sadržaje i smještajne kapacitete, izgradnju novog privezišta za brodove, u eko vrt i uređenje zoološkog vrta, terase te grill zone i konobe, zaključuje se u priopćenju TZO Omišalj. 

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Komunalno društvo iz Omišlja omogućilo uvid u svoje novčane transakcije

Glas otoka

Mirela Ahmetović: ‘LNG teror u Omišlju, jel’ opet izmišljamo?’

Vedran Morin

SDP pokrenuo opoziv protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića

Glas otoka