Grad Novalja
GLAS OTOKA PAG SLIDER

Napreduju radovi na dogradnji Dječjeg vrtića 'Carić' u Novalji

Radovi na adaptaciji novaljskog dječjeg vrtića “Carić” napreduju sukladno utvrđenoj dinamici izvođenja i bit će završeni u ugovorenom roku, objavio je Grad Novalja.

Dogradnjom Dječjeg vrtića i jaslica “Carić” prema projektu koji je izradio Atelier Ivan Bačić d.o.o., formira se novi objekt osnovan kao dio vrtića namijenjen najmlađoj dobi, novim prostorijama za rad te višenamjenskoj dvorani, čime vrtić dobiva sve potrebne sadržaje modernog vrtića.

Foto: Grad Novalja

Projekt uključuje dogradnju:

  • dvije jaslične jedinice,
  • višenamjenske dvorane,
  • samostalne kuhinje,
  • prostorije za djelatnike,
  • ostalih potrebnih prostora koji će u potpunosti odgovarati važećem Državnom pedagoškom standardu, ukupne veličine od 700m2 bruto površine.

Pet mjeseci od početka izvođenja građevinskih radova, radovi na rekonstrukciji/dogradnji dječjeg vrtića Carić u fazi su građevinsko obrtničkih radova. Trenutno se vrše elektroinstalaterski radovi polaganja elektroenergetskih kablova, strojarski radovi, vodoinstalaterski radovi te radovi na konstrukciji objekta što uključuje oblaganje vanjskih i unutarnjih zidova. Dovršeni su radovi konstrukcije objekta i hidroizolacije krova.
Paralelno sa izvođenjem radova dogradnje objekta dječjeg vrtića Carić, Grad Novalja pokrenuo je natječaj za opremanje vrtića koji je odabirom najpovoljnijeg ponuditelja i potpisivanjem ugovora o opremanju vrtića uspješno priveden kraju. Projekt vrijedan 13.343.219,76 kn sa PDV-om sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Gradonačelnik Novalje opet bi tužio novinare, a ponovno proziva i optužuje HDZ-ovog Dabu

Vedran Morin

Ivan Dabo Đono (HDZ): ‘Vratit ćemo Novalji učinkovitost i dostojanstvo državne uprave’

Vedran Morin

Ivan Dabo Đono (HDZ): ‘Gradonačelnik obmanjuje učenike, djelatnike škole, roditelje i cjelokupnu javnost’

Vedran Morin