Unija Kvarnera
POLITIKA

Unija Kvarnera predlaže dva modela za održavanje parlamentarnih izbora

Unija Kvarnera, s obzirom na posebne uvjete uzrokovane pandemijom, predlaže da se glasovanje u nedjelju 05. srpnja prilagodi poželjnim epidemiološkim mjerama.

Tako Unija Kvarnera u cilju zaštite zdravlja građana koji će pristupiti biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj predlaže dvije jednostavne mjere kojima se, kako navode, štiti zdravlje građana i smanjuje mogućnost širenja zaraze.
Prvi je prijedlog da biračka mjesta budu otvorena od 06:00 do 22:00 sati, umjesto od 07:00 do 19:00 sati, ili ako je tehnički moguće, a po uzoru na mnoge europske države, da se period glasanja produži na dva dana, dakle i na ponedjeljak 06. srpnja. Tako bi se osiguralo da veći broj građana može pristupiti biračkim mjestima bez da se stvaraju gužve na istima.
Kao drugu mjeru, Unija Kvarnera predlaže da gdje god je to moguće da se biračka mjesta  organiziraju na otvorenom prostoru.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Đanino Sučić (UK): ‘Želim grad bez tajni za njegove stanovnike’

Vedran Morin

Đanino Sučić (UK): ‘Naš je zadatak brza i učinkovita uprava na usluzi građanima’

Vedran Morin

Đanino Sučić (UK) kandidat za gradonačelnika Cresa

Glas otoka