GLAS OTOKA OSTALI SLIDER

Predstavljena predinvesticijska studija opskrbe otoka Silbe pitkom vodom iz desalinizatora

U prostorijama zadruge na otoku Silbi u utorak 17. lipnja održana je prezentacija predinvesticijske studije za izgradnju desalinizatora s fotonaponom, izrađene u suradnji Pokreta Otoka i Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Izrada studije je dio projekta PROSEU, financiranog od strane Europske Komisije, unutar programa Obzor 2020. čiji je cilj promocija obnovljivih izvora energije unutar Europske energetske unije, kroz model potrošača s vlastitom proizvodnjom (engl. prosumers). Potrošač s vlastitom proizvodnjom je u osnovi aktivni korisnik energije iz obnovljivih izvora, koju proizvodi (engl. producer) i ujedno konzumira (engl. consumer)..
Hrvatski partner na PROSEU projektu je istraživačka grupa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu (UNIZAG FSB), čiji su članovi i autori ove studije. U izradi studije također su sudjelovali članovi mreže otočana pod nazivom Pokret otoka koja djeluje na području Republike Hrvatske.
Cijelu snimku možete pogledati u prilogu niže, a više informacije o projektu na sljedećoj poveznici.

Gepostet von Pokret Otoka / Island Movement am Mittwoch, 17. Juni 2020

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Skulptura Jedrilje sa Silbe dolazi u Zadar na obnovu

Glas otoka

Tajništvo za čistu energiju EU otoka započinje drugu fazu s Pokretom Otoka

Glas otoka

Otac dvoje djece sa Silbe boluje od karcinoma pluća i hitno mu treba pomoć za liječenje u Turskoj

Glas otoka