GLAS OTOKA PAG SLIDER

'MOJI PRVI PUNTI' Održana radionica paške čipke

U sklopu Dana paške čipke održana je radionica paške čipke pod nazivom “Moji prvi punti”.


Direktorica Turističke zajednice grada Paga, Vesna Karavanić, u atriju Kneževog dvora u Pagu zaželjela je desetero plaznica puno strpljenja, mašte i kreativnosti pri njihovim prvim koracima.

Polaznice je prvim koracima šivanja podučila Jasna Magaš, voditeljica male škole paške čipke u sklopu izvannastavnih aktivnosti u OŠ Jurja Dalmatinca u Pagu. Čipku je počela šiti od najranijeg djetinjstva, a i sama je bila polaznica Čipkarske sekcije u OŠ Jurja Dalmatinca kao učenica. Kasnije je stekla zvanje čipkarice završivši školu čipkarstva pri Srednjoj školi Bartula Kašića Pag. Sada je učiteljica i prenositeljica vještine šivanja paške čipke.

“Za šivanje paške čipke treba puno rada, truda, mirne ruke, na milijune uboda iglom i koncem, puno šivanih čipki, puno godina iskustva. Sve to treba da bi postale dobre čipkarice. Na početku je potrebno puno ljubavi i strpljenja, a sve ostalo dođe s radom“, kazala je Jasna Magaš.

Polaznice su bile oduševljene radionicom te su na kraju s ponosom pokazale svoje prve punte i iskazale zanimanje za daljnje učenje. Ova radionica pokazala je da postoji zanimanje za učenje šivanja paške čipke što je i jedna od ideja da se tijekom turističke sezone organiziraju slične radionice koje će biti dio ponude, ali i promocija paške čipke kao dijele svjetske kulturne baštine zaštićene pri UNESCO-u.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Paške staze Druga strana Mjeseca uključene u projekt Pag Outdoor

Glas otoka

Grad Pag zaštitio pašku čipku pri DZIV-u

Glas otoka