GLAS OTOKA LOŠINJ SLIDER

FOTO Mali Lošinj sa superluksuznom jahtom 'Tanusha' velebno zaplovio u prvu ljetnu noć

Najtoplije i za mnoge najljepše godišnje doba u najvećem naseljenom gradu na otocima počelo je kao da je pandemija koronavirusa na nekom drugom planetu.

Foto: Vilson Berisha

Glamuroznu prvu ljetnu noć u Malom Lošinju uljepšala je superluksuzna “Tanusha”. Prekrasna superjahta mamila je poglede brojnih prolaznika koji su uživali u toploj večeri na “korona-free” otoku. Mali Lošinj je na najbolji način zaplovio u sasvim neku drugu dimenziju, pa se nadamo i želimo vjerovati da je ovo samo prva od mnogih lijepih priča koje nas očekuju ovoga ljeta.
“Tanusha” je zasjala u zalasku sunca ljeta Gospodnjeg 2020. kao prava princeza i tako sjetno podsjetila na ljetne večeri ranijih godina kada su malološinjsku rivu krasile broje poznate jahte. Tako je barem na kratko iz misli domicilnog stanovništva i furešta uklonila brige o tom nesretnom koronavirusu. Čarobnu lošinjsku večer tako će po dobrome pamtiti 6334 gostiju koliko ih trenutno boravi na otoku, što predstavlja 45 % prošlogodišnjeg rezultata turističkog prometa. Najbrojniji su gosti iz Slovenije s udjelom od 37.6%, slijede gosti iz Njemačke s udjelom od 20,86%, Austrije s udjelom 8%, Italije 5,6 %, Češke 2,6  Mađarske 1,3 i ostale zemlje s udjelom 3,2%. Gosti iz Hrvatske sudjeluju u ukupnom turističkom prometu s udjelom od 20,8 %.

Foto: Vilson Berisha

Ova 65 metara duga i 12,2 metara široka superjahta sagrađena je po narudžbi 2010. godine prema dizajnu Clifforda Denna s interijerom Francoisa Zurettija. Ime joj je dala nova vlasnica koja ju je kupila 2014. godine. Postavljena na luksuznim palubama idealna je za obiteljski i charter odmor, a može smjestiti do 12 gostiju u pet samostalnih kabina i jedan master apartman. Tanushu osim što krase predivni interijer i eksterijer, posebno je ističu sauna, jacuzzi, teretana, bazen i lift. 
Nažalost, sljedeće jutro u ranu zoru nad Lošinjom su se razvili kišni oblaci, ali to nije spriječilo našeg suradnika i fotografa Vilsona Berishu da ju ovjekovječi svojim objektivom. 
(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Tražimo odvažne dopisnike i novinare na Krku, Pagu, Hvaru, Braču, Visu i Korčuli

Vedran Morin

Osim Frankovića, poziv na konferenciju za medije nije dobio ni Glas otoka dok nije izreagirano

Vedran Morin

Srbijanski mediji se raspisali o lošinjskoj obitelji i nemilim scenama koje prate njihov razvod

Glas otoka