BRAČ GLAS OTOKA

Na Braču se život vraća u normalu

Na otoku Braču je u subotu 23. svibnja na snagu stupila Odluka o slobodnom kretanju bez propusnica, nakon što je istekla mjera 14-dnevne zabrane napuštanja prebivališta zbog širenja zaraze novim koronavirusom.

Na sjednici Kriznog stožera otoka Brača, uz suglasnost predstavnika epidemiološke službe, a obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju na otoku 22. svibnja je predloženo ukidanje svih mjera koje su trenutno na snazi, objavljeno je na stranicama stožera
Predlaženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja tj. da se najprije ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te u potpunosti prekine sa režimom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku kao i suglasnosti za prijevoz trajektima kopno – otok dok bi za ostatak mjera koje između ostalog ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, predlaženo da prestanu vrijediti u nedjelju 24. svibnja 2020. godine točno u ponoć.
Također, po usvajanju prijedloga od strane Nacionalngo stožera civilne zaštite, škole bi na Braču trebale s radom početi u srijedu 27. svibnja, u skladu s mjerama i programom koji je na snazi u ostatku Hrvatske. 
Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je raspored vožnji na trajektnoj liniji broj 638 Sumartin (Brač) i Makarska) i obratno. Trajekt će iz Sumartina kretati u 07:30 i 15:30 sati, a iz Makarske u 12 sati i 19:30 sati. 

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Liniju Zadar-Mali Lošinj-Pula preuzeo Kapetan Luka

Glas otoka

Brzobrodska linija ‘Lastovo – Korčula – Dubrovnik’ do daljnjega na čekanju

Glas otoka

Nastavljaju se natječaji za tri državne trajektne linije

Glas otoka