istra.biz
HRVATSKA ZAGREB

Hrvatska udruga turizma podržala otvaranje turističkih objekata sa svim sadržajima

Hrvatska udruga turizma (HUT), krovna udruga turističkog sektora, pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života, čime je omogućeno da će od 11. svibnja moći ponovo funkcionirati hotelski i kamping kapaciteti sa svim sadržajima.
HUT je nadležnim tijelima dostavio prijedlog izmijenjenih operativnih procedura u hotelima i kampovima koje osiguravaju održavanje visokih zdravstvenih normi, a istovremeno osiguravaju maksimalno moguće ugodno iskustvo gostiju te u tome očekuje podršku nadležnih institucija i epidemiologa, a što prije i formalno donošenje preporuka.
“Ključno je da okvir operativnog funkcioniranja svih pružatelja usluga u turizmu stvori kvalitetne uvjete za realizaciju sezone, koliko je to god moguće u ovim izmijenjenim uvjetima. Zahvaljujemo predsjedniku Vlade na osobnom angažmanu i kontaktu s predsjednicima Vlada zemalja koje su naša glavna emitivna tržišta oko nalaženja načina putovanja kao bitnog preduvjeta za realizaciju ovogodišnje sezone, a zahvaljujemo i svim članovima Vlade koji u svojim resorima razmišljaju na koji način mogu potaknuti turistički promet. Naše članove i turističke djelatnike diljem zemlje raduju vijesti o skorom otvaranju granica prema najznačajnim emitivnim tržištima jer smo, unatoč svim ograničenjima, spremni maksimalno kvalitetno odraditi i ovu turističku sezonu”, rekao je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Hrvatska više nije rizična: Njemačka ukinula ograničenja, Slovenija cijelu obalu proglasila ‘zelenom zonom’

Glas otoka

Interaktivna karta ‘Croatia Covid info’ izazvala ogroman interes

Glas otoka

Istra je prva mediteranska regija u zelenom ove godine

Glas otoka