Pixabay
COVID19 SLIDER

Pitali smo hoće li biti distanciranja na plažama i možemo li se zaraziti u moru

Nakon što smo objavili vijest o mogućoj odluci o distanciranju na kupalištima, o čemu je riječi bilo u Europskom parlamentu 21. travnja, pitali smo Stožer civilne zaštite Zadarske županije više o tome, ali i o potencijalnoj zarazi virusom u moru uriniranjem nastavno na upite naših čitatelja.
Prema riječima epidemiologa dr. Alana Medića, do sada nisu provedena ispitivanja o širenju zaraze COVID-19 u moru, odnosno nema podataka o tome prenosi li se koronavirus uriniranjem u moru.
Preporuka će svakako biti i na plažama držanje socijalne distance, a kakve će naputke donijeti nacionalni stožer o daljnjem ponašanju treba pričekati. Kao i sve do sada, najvažnija će biti epidemiološka situacija, rečeno nam je iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Također, iz Jadrolinije pozivaju putnike koji su upućeni u samoizolaciju u svoja prebivališta na otocima Korčuli i Hvaru da koriste trajektnu liniju Orebić – Dominče, odnosno Drvenik – Sućuraj. Podsjećaju da je obavezno pridržavanje preporučenih mjera zaštite kao što su nošenje maske za lice i rukavica te boravak u vozilu tijekom putovanja.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Prioriteti za testiranje na koronavirus SARS-CoV-2 i postupanje sa zaraženima

Glas otoka

Propisana je obveza korištenja maski za lice ili medicinskih maski

Glas otoka

Kriteriji za prestanak izolacije bolesnika s COVID-19

Glas otoka