HRVATSKA ISTRA I KVARNER

Zdravstvenim ustanovama u PGŽ dopremljene značajne količine zaštitne opreme

Iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite RH u Jastrebarskom, u protekla dva dana, u organizaciji Županijskog stožera civilne zaštite, dopremljeno je u zdravstvene ustanove na području Primorsko-goranske županije gotovo 200.000 komada zaštitne opreme, odijela, rukavica, zaštitnih maski, kirurških ogrtača i kapa, objavljeno je na službenoj stranici Županije.

“Kako bi se ubrzala distribucija, u centralnom logističkom skladištu prema popisu Ravnateljstva civilne zaštite, sva oprema već je raspoređena po zdravstvenim ustanovama i odmah pri dopremi stavljena im je na raspolaganje”, istaknula je pročelnica UO za zdravstvo i načelnica županijskog Stožera za zarazne bolesti, Đulija Malatestinić. Naglašava da su prioriteti KBC Rijeka, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, NZZJZ PGŽ i Dom zdravlja PGŽ, dakle one zdravstvene ustanove koje primarno skrbe za pacijente COVID 19 pozitivne osobe, a u isto vrijeme moraju osigurati i punu zaštitu svim ostalim pacijentima.
Zahvaljujući pristiglim donacijama u raspodjelu su uključene i Psihijatrijska bolnica Rab kao i bolnica Lopača, kojima je osigurano ukupno 24.000 zaštitnih maski i rukavica te određene količine dezinfekcijskih sredstava.
“Pristigla oprema svakako je značajna pomoć, međutim potrebe ustanova, a primarno onih koje izravno rade s bolesnicima pozitivnim na COVID 19, velika je, stoga sve naše zdravstvene ustanove i dalje preko svojih dobavnih kanala nastoje osigurati potrebne količine zaštitne oprema, a za što smo im preraspodjelom proračuna osigurali i dodatna sredstva”, govori pročelnica Malatestinić.
Naglašava da postupanje u PGŽ vezano za nabavku osobne zaštitne opreme predstavlja pozitivan primjer suradnje u uvjetima epidemije, gdje je Dom zdravlja PGŽ preuzeo ulogu koordinacije i objedinjavanja potreba ne samo za svoje djelatnike već i za sve koncesionare, te dodaje da ne postoje razlike privatno i javno, jer svi smo u funkciji brige o zdravlju naših stanovnika.

(Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp ili Viber broja 091 619 7475, e-poštom na glasotoka@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu "Glas otoka")

Slične objave

Kulturno-turistička ruta ‘Putovima Frankopana’ prilagođena i osobama oštećena vida

Glas otoka

Započele pripremne radnje za rekonstrukciju i dogradnju OŠ ‘Ivana Rabljanina’

Glas otoka

Županija: ‘Institucije trebaju istražiti zakonitosti utroška namjenskih sredstava od prodaje školske zgrade’

Vedran Morin